PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest diseară la Satu Mare. Peste 700 de persoane şi-au anunţat prezenţa

Satu Mare se alătură oraşelor în care au loc proteste, după revolta izbucnită ca urmare a incendiului de la Colectiv. Pe reţeaua de socializare Facebook a fost creat un event, sătmărenii fiind invitaţi la ora 19:00 la protest în pasajul Corneliu Coposu.

“Nu plecăm până nu plecați! Centrul Nou Satu Mare (Groapa) 
E timpul ca noi, tineretul, sa iesim in strada pentru a schimba ceva. E timpul sa ne trezim la realitate! Nu trebuie sa mai induram abuzurile de putere, trebuie sa le aratam ca nu suntem de acord cu ce se intampla! Am stat prea mult timp cu mainile in san si am asteptat ca altcineva sa actioneze in locul nostru. Haideti in numar cat mai mare miercuri, 4 noiembrie 2015, la protest. Telul nostru este evitarea altor evenimente in genul acelora din Colectiv, Apuseni si asa mai departe. Impreuna vom incerca sa inlaturam coruptia pentru o Romanie mai buna! Peste 20 de mii de oameni au iesit deja marti, 3 noiembrie, haideti sa ne alaturam lor! Invitati cat mai multa lume!!”, se arată în mesajul de pe facebook.

Din cele 19.00 de persoane invitate la protest, peste 700 au confirmat participarea, alte 600 fiind interesate de eveniment.

Cei care au creat evenimentul precizează că:

– Acest protest nu are autorizatie deoarece timpul este foarte scurt!
– Sa fie un prostest pasnic, fara insigare la violenta!
– Manifestul este unul fara autorizatie, ne vom plimba pe coposu fara sa tulburam linistea publica, puteti avea pancarte daca vrei, fiecare sa-si exprime solidaritatea pentru colectiv si evenimentele din tara.
– Nu are organizatori, doar manifestanti!!!!!