PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Paradă militară de Ziua României, la Satu Mare (FOTO&VIDEO)

Ziua Naţională a României a fost aniversată astăzi la Satu Mare prin depuneri de jerbe şi o paradă militară a mai multor instituţii aparţinând Ministerului Apărării şi Ministerului Afacerilor Interne.

De la orele dimineţii au început manifestările cu depuneri de jerbe la busturile domnitorilor şi oamenilor politici  Mihai Viteazu, al lui Avram Iancu, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu. Dacă aici prezenţa a fost destul de redusă, la statuia lui Vasile Lucaciu au fost deja câteva mii de persoane. Aici a fost oficiat un serviciu religios, au fost depuse coroane, după care mulţimea s-a mutat în faţa Monumentul Ostaşului Român, unde a avut loc un recital al corului bărbătesc din Fiteuşul Mare.

Autorităţile locale au depus o coroană de flori, după care a avut loc o paradă militară cum nu a mai fost organizată la Satu Mare de Ziua Naţională a României. Şi-au prezentat tehnica din dotare Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Poliţia Locală. Sătmărenii prezenţi au putut vedea autoambifii blindate, autospeciale de intervenţie pe apă, geniu sau autospeciale pentru telecomunicații speciale, autospeciale ale Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei dar şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare.