În numele celor şase consilieri PNL, Alexandru Panea a citit interpelarea, în care arată că toţi aleşii au depus un jurământ de credinţă, care, încălcat, dezonorează atât persoana respectivă cât şi instituţia.
“Pentru ca partidul din care face parte să nu aibă prea mult de suferit, domnul preşedinte Govor şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea la partid dar a rămas în continuare vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Deducem că partidul este mult mai important decât judeţul Satu Mare. Domnule Govor, cunoscându-vă de bună credinţă şi cu frică de Dumnezeu, subsemnaţii acestei interpelări, consilieri judeţeni din partea PNL, vă cerem să vă prezentaţi demisia de onoare din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Aşa cum aţi jurat la începutul mandatului, pentru binele locuitorilor judeţului, dar şi pentru a nu afecta prestigiul şi şansele de dezvoltare pe termen lung ale judeţului Satu Mare“, a spus Alexandru Panea.
În interpelarea adresată, Panea a arătat că dacă Govor nu-şi va da demisia, preşedintele Adrian Ştef are responsabilitatea morală de a convoca în luna ianuarie o şedinţă în care Mircea Govor să fie eliberat din funcţie.
Directorul Direcției Juridice, Marius Mândruţ, a afirmat că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la măsurile împotriva lui Govor, iar până când instituția nu primește o astfel de adresă nu se pot lua măsuri. Mai mult, reucursul cu privire la arestarea la domiciliu a lui Mircea Govor este judecat chiar astăzi.
În apărarea lui Mircea Govor a sărit colegul său de partid Ioan Viman, care le-a spus liberalilor să aibă puţină răbdare până se clarifică lucrurile, şi i-a acuzat pe aceştia că politizează acţiunea.