PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prefectul Avram: Centrul de migraţie de la Tăşnad va avea doar 150 de locuri

Prefectul Eugeniu Avram așteaptă o poziție oficială de la Inspectoratului General pentru Imigrări cu privire la proiectul centrului de refugiați de la Tășnad, el afirmând că din informațiile pe care le deține până în prezent acesta va avea doar 150 de locuri și nu va fi decât pentru cei care solicită azil în România, astfel că nu este motiv de panică în rândul populației.

În ultima vreme s-a speculat pe Facebook că acest centru ar avea 600 de locuri și va fi folosit pentru adăpostirea sirienilor.

“Eu am făcut un demers instituţional către domnul director general al Inspectoratului General pentru Imigrări, aştept punctul de vedere oficial. După ce voi şti mai multe aş vrea să le comunic acele date cetăţenilor, prin intermediul mass media, despre ce este vorba. Din informaţia primită de la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne am aflat că investiţia de la Tăşnad va aparţine Inspectoratului General pentru Imigrări şi este o formulă de rezervă vizavi de cele şase centre care există la ora actuală şi se va finaliza până la finele anului 2016. Capacitatea estimată este de 150 de locuri”, a spus prefectul.

Aici vor ajunge doar cei care solicită azil politic.

“În condiţiile în care s-ar amenaja un spaţiu pentru 150 de locuri trebuie ştiut că este un centru regional de cazare al celor care solicită azil în România. Nu este vorba despre migranţi. Eu aşa am înţeles din informaţiile pe care le-am primit de la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne. În aceste condiţii s-ar amenaja un centru de tipul celui de la Şomcuta Mare şi cred că n-ar fi o problemă deosebită”, a mai afirmat Eugeniu Avram.

El este de părere că era necesară o comunicare mai bună pentru evitarea speculaţiilor.

“Nu a fost această comunicare între factorii locali, judeţeni şi naţionali. Eu am şi avut o discuţie cu domnul inspector general şi i-am spus, l-am rugat, că era bine dacă cei care au venit să evalueze din partea Inspectoratului General pentru Imigrări să fi trecut şi pe la Instituţia Prefectului, să avem o discuţie pe această temă. Sigur, interesul naţional prevalează interesului local, nici nu se pune această problemă”, a adăugat prefectul.