PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Coica acuză UDMR-ul că blochează proiectul mall-ului de pe Careiului

Situația viitorului mall al orașului Satu Mare, care presupune o investiție de 40 milioane euro, este incertă, având în vedere faptul că grupul UDMR din Consiliul Local se opune demarării unei astfel de investiții. Această afirmație a fost făcută de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care a precizat că orașul ar pierde un milion de euro anual din taxele și impozitele acestei investiții. Consilierii UDMR solicită tot felul de clarificări pentru a aproba acest proiect și astfel, de fiecare dată, aceștia se abțin la vot sau votează împotrivă.

“Investiţia este de 40 de milioane de euro, iar din activitatea centrului va intra în bugetul municipiului minim un milion de euro pe an. Faptul că unii consilieri UDMR declară că există un mall la Debrecen şi unul la Baia Mare pe mine nu mă încălzeşte. Şi dacă unii afirmă acest lucru, înseamnă că atitudinea tuturor este aceasta. Ştiţi foarte bine că de un an de zile se agaţă de tot felul de chichiţe. Ba sunt contra, ba se abţin pentru a nu avea majoritate, şi fără ei, trebuie să recunoaştem, nu avem majoritate. Chiar dacă ar vota toate partidele şi nu votează consilierii de la UDMR, clar nu se pot obţine 16 voturi şi nu se poate face nimic. Deci, nu noi suntem cei care nu ne dorim (…) Probabil că aşteaptă să ajungă domnul Kereskenyi primar şi vor da drumul la mall. Dar noi vom introduce proiectul din nou în ianuarie”, a afirmat primarul Dorel Coica.

Potrivit hotărârilor actuale, pe o parte a terenului mall-ului ar fi trebuit să se construiască bazinul de înot iar conform unei alte hotărâri bazinul va fi construit în cadrul unui complex sportiv, în zona fostului stadion UNIO și se va întinde pe șase hectare. Prima hotărâre nu a fost revocată, iar consilierii UDMR invocă faptul că s-au deschis unele procese de către foștii proprietari de dinainte de expropriere.

Consilierul UDMR Maskulik Csaba a susținut în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local, că în prezent există două procese deschise de foștii proprietari ai terenurilor, nu există o clarificare din partea Companiei Naționale de Investiții cu privire la mutarea locației bazinului olimpic, și astfel grupul UDMR nu poate aproba proiectul mall-ului, până nu se clarifică toate aceste aspecte ce pot pune în dificultate construcția unui astfel de mall în Satu Mare.