PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Varianta Ocolitoare a municipiului Satu Mare de la 0 lei la 20 de milioane de lei

Amendamentul depus de către deputata de Țara Oașului Andreea Paul pentru obiectivul de investiții ”Varianta Ocolitoare a municipiului Satu Mare” a fost votat în unanimitate și admis în Comisiile reunite de buget. E vorba de 20 de milioane de lei pentru anul 2016, fără prevederea creditelor de angajament.

În prezent, centura ocolitoare este într-un stadiu avansat de uzură, creând serioase prejudicii atât infrastructurii existente, cât și riveranilor. Studiul de fezabilitate este finalizat demult, iar în cazul nefinanțării obiectivului, sumele cheltuite până în acest moment se vor pierde. În proiectul de buget inițial al Guvernului, acestui obiectiv de investiții în infrastructură ii erau alocați 0 lei.

Amendamentul a fost susținut de către trei parlamentari sătmăreni: Andrea Paul – PNL, Istvan Erdei – UDMR și Octavian Petric – PSD.

”Așadar, colaborarea parlamentară este posibilă și are efecte pozitive asupra dezvoltării locale, în particular asupra județului pe care îl reprezentăm în Parlament” a declarat Prim-Vicepreședintele PNL Andreea Paul.

Totodată, Andreea Paul a reușit să-și convingă colegii din Comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci să acorde un aviz favorabil amendamentului depus pentru suplimentarea cu 1,7 milioane lei a programului dedicat tinerilor debutanți în afaceri, la bugetul Ministerului Economiei.

Andreea Paul susține că ”șomajul în rândul tinerilor este cel mai ridicat. Șansa la un loc de muncă crește odată cu extinderea bazei antreprenoriale. Dacă locurile de muncă noi pentru tineri sunt create de alți tineri, antreprenori debutanți, satisfacția este dublă.”

Acest program a fost creat de Andreea Paul în anul 2011 și s-a dovedit a fi cel mai eficient în alocarea banilor publici pentru programele suport dedicate întreprinderilor mici și mijlocii în ultimii 6 ani. Sumele disponibile prin acest program SRLD pentru tinerii debutanți în afaceri, care au obligația de a crea cel puțin două noi locuri de muncă, vor fi de 22,7 milioane lei în anul 2016.

Andreea Paul,

Deputat de Țara Oașului