PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A dat un tun de 5 milioane de euro şi a cheltuit toţi banii. Reacţia neaşteptată a samsarului din Satu Mare când a aflat că trebuie să dea toţi banii înapoi

După ce a dat un tun de 5 milioane de euro ANRP şi a cheltuit mai toţi banii, un samsar din Satu Mare a ajuns la psihiatru când a aflat că trebuie să dea banii înapoi.

Aparent un simplu şmecheraş pasionat de maşini scumpe şi cluburi, din Satu Mare, Michael Mureşan, zis “Power” printre prieteni, nu este cunoscut de multă lume. El este, de fapt, unul dintre băieţii “deştepţi” care au ştiut să jongleze cu dosare grele de retrocedări, ajutat de oameni cu funcţii mari, de la Bucureşti. Aşa au reuşit, cot la cot, să dea şi un tun de 5 milioane de euro, după ce Michael Mureşan a cumpărat cu 100.000 de euro drepturile de cesiune de la moştenitorii de drept ai unui teren supraevaluat, din Satu Mare. În mod bizar, nişte magistraţi ai Judecătoriei Sectorului 2, unde s-a disputat dosarul pentru obţinerea despăgubirilor, au dat o sentinţă în favoarea samsarului fără să se crucească de această sumă, evaluată pentru o bucată de teren dintr-un oraş de graniţă, şi au admis inclusiv executarea silită a ANRP. Se întâmpla în 2012, iar banii i-au intrat rapid în cont lui “Power” cu ajutorul lui Cătălin Dumitru, fost preşedinte al ANRP, susţin procurorii. Evident că ajutorul nu a fost gratis, iar Dumitru ar fi cerut 1 milion de euro din această megatranzacţie, bani pe care i-ar fi încasat cu ajutorul fiului său.

Au risipit banii

Toată lumea jubila de fericire şi banii au început să fie cheltuiţi în stânga şi-n dreapta. Manevra celor doi a fost deconspirată însă de procurori, iar în 2014 au fost amândoi arestaţi, pentru o perioadă scurtă, ce-i drept. Între timp, Michael Mureşan apucase să cheltuiască o parte din bani pe maşini de lux, ba chiar a cumpărat un complex din Satu Mare, care valora peste 400.000 de euro. Surpriza a venit recent, când tot instanţa, de data aceasta, Tribunalul Bucureşti, a decis că ANRP are dreptul să recupereze suma de 5 milioane de euro de la Mureşan.

ANRP nu a recuperat suma

Vestea l-a bulversat puţin mai mult, de vreme ce acesta a ajuns la secţia de psihiatrie a unui spital de specialitate din Sighetu Marmaţiei. La scurt timp după ce a ieşit din penitenciar sub arest la domiciliu, el le-a cerut voie judecătorilor să meargă de două ori pe săptămână la un medic de specialitate, supravegheat de poliţie. Asta, în vreme ce fostul vicepreşdintele ANRP mai cheltuia banii, pe care se presupune că i-a luat ca mită, pe un eveniment pe care fiul său să-l ţină minte pentru tot restul vieţii. I-a organizat o nuntă fastuoasă la un local de lux din Bucureşti şi, evident, şi el a cerut acordul judecătorilor pentru a se deplasa la petrecere, fiind supravegheat tot timpul de poliţie. Atât Michael Mureşan, cât şi Cătălin Dumitru sunt judecaţi sub control judiciar în acest moment, în vreme ce ANRP a precizat că echivalentul în lei a 5 milioane de euro nu a putut fi recuperat până în acest moment.

Sursa: www.libertatea.ro