PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mâncare de proastă calitate la Spitalul Județean. Marcela Papici vrea bucătărie proprie

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, are mari planuri în anul 2016. Vrea să facă toate demersurile pentru a dota spitalul cu o bucătărie la standarde europene și cu o linie modernă de servire a hranei pacienţilor. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru 2016, una dintre problemele majore ale spitalului nostru este calitatea mâncării pe care o servim pacienților, încercăm și vom reuși să rezolvăm această problemă în sensul că renovăm bucătăria. O vom dota cu o linie tehnologică nouă, după modelul spitalului din Zalău. Estimăm începutul lunii iulie, să începem să facem noi mâncare pentru bolnavi. În momentul acesta în organigrama spitalului nostru nu există parte de bucătărie, vom face demersuri către minister să ne aprobe. De asemenea, vom angaja persoane specializate, bucătari și ajutori de bucătari. Intenția noastră este să renunțăm la externalizare pentru că este și costisitoare și nu este mâncarea de bună calitate”, a declarat Marcela Papici.

Mai mult, managerul spitalului susține că pacienții nu vor mai primi mâncare în caserole de unică folosință ci va fi servită în tăvi cu recipiente pentru mâncare care vor fi acoperite cu capace termoizolante și transportate cu cărucioare speciale. Estimările cu tot cu renovarea bucătăriei și pregătirea depozitului ajung la 300.000 de euro.

Tot în anul 2016, Marcela Papici a mai anunțat că se vor renova cele patru secții de la etajul I a Spitalului Nou, respectiv, Chirurgia, Chirurgia Plastică, ORL-ul și Ginecologia Obstetrica iar de la parterul spitalului, secția Urologiei. De asemenea, se va renova secției de Neurologie și ORL a Spitalului Vechi.

Un alt proiect amintit, este cel al Consiliului Județean Satu Mare, în valoare de 10.000.000 de euro, care va presupune renovări ale blocului operator, construirea unui buncăr pentru Radioterapie, a Centrului de Ergoterapie și de Sterilizare ce va deservi întreg spitalul și nu în ultimul rând, dotarea mai multor secții cu aparatură ultra performantă.