PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O sătmăreancă de 100 de ani, premiată de Dorel Coica

O femeie care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani a fost premiată astăzi de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Numele ei este Matolcsi Ida, originară din Ungaria, dar care s-a căsătorit și a conviețuit alături de soțul ei la Satu Mare.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local. Centenara a fost însoțită de nepoata ei care ne-a dezvăluit că bunica ei nu a fost niciodată bolnavă, a muncit toată viața și chiar la această vârstă longevivă, este încă lucidă.

Emoționată, centenara în momentul în care primarul i-a oferit diploma aniversară și buchetul de flori, i-a mulțumit și a declarat că este grea vârsta pe care o are, pentru că sunt mulți anii.

”O avem aici pe bunica, care este sătmăreancă și care a împlinit vârsta de 100 de ani. Îi urăm viață lungă în continuare și sănătate că are nevoie”, a declarat Dorel Coica.

 Primarul i-a mai oferit centenarei și o sumă de bani de care să se folosească și i-a transmis că vrea să o premieze și la împlinirea a 101, 102, 103 ani și așa mai departe, cât va mai fi în viață.