PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ştefan Ressler, candidat la primărie. FDG vrea “Alianţa pentru Satu Mare”

Avocatul Ștefan Ressler va fi candidatul Forumului Democrat German la Primăria Satu Mare. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de conducerea forumului din Satu Mare.

Forumul German consideră că a venit momentul ca la alegerile din 2016 să participe cu candidaţi proprii atât la primăriile oraşelor cât şi pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare şi Consiliul Judeţean. Credem că avem persoane integre, competente şi cu experienţă care ar putea să participe la conducerea urbei noastre, în slujba tuturor cetăţenilor. Ştefan Ressler este unul dintre puţinii tinerii capabili care după ce şi-a terminat studiile s-a reîntors în Satu Mare. Cred că s-a întors pentru că consideră că poate să trăiască bine şi în acest oraş, nu numai în oraşele mari universitare”, a declarat preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner.

El a adresat o invitaţie celorlalte partide să li se alăture în formarea “Alianţei pentru Satu Mare”, anunţând că se poartă discuţii cu PNL şi cu UDMR.

Forumul doreşte ca pe viitor primarul să fie ales pe competenţe şi nu în funcţie de apartenenţa etnică sau religioasă, fapt pentru care propunem formarea unei coaliţii numită “Alianţa pentru Satu Mare” din care să facă parte toate formaţiunile politice care vor schimbare în municipiul Satu Mare şi care vor să facă din Satu Mare un oraş plăcut şi prosper“, a mai spus Ioan Leitner.

În această alianţă sunt bineveniţi cei care nu se află în momentul de faţă la conducere, deoarece “şvabii sunt destul de nemulţumiţi” de ei.

Candidatul desemnat îşi doreşte o altfel de politică, bazată pe competenţe, arătând că în ultimii 25 de ani nu s-a avut în vedere acest lucru.

Sunt onorat să fiu propus din partea Forumul Democrat German a judeţului Satu Mare pentru această funcţie. Trebuie să recunosc că în urma sondajului a rezultat această dorinţă a cetăţenilor judeţului Satu Mare de a fi eu ales pentru a fi candidatul la Primăria Satu Mare. Este o chestiune onorantă ca la o vârstă destul de tânără să fiu considerat de cetăţeni, de către locuitorii municipiului Satu Mare, că aş putea îndeplini această funcţie. Eu cred într-o altfel de politică, cred că Satu Mare nu trebuie să fie condus doar pe anumite criterii de partide, cred că trebuie să se facă o uniune a sătmărenilor, pentru că, înainte de a face parte dintr-o organizaţie politică, fiind ea liberală, social democrată, uniune democratică a maghiarilor, trebuie să observăm că suntem cetăţeni ai municipiului Satu Mare. Din păcate, în ultimii 25 de ani nu s-a avut în vedere acest lucru, nu s-a avut în vedere competenţe, s-a avut în vedere poate anumite chestiuni pe care le vedem la televizor, cred că ar trebui introdusă o altfel de politică, prin care dăm valoare acestui municipiu, îi redăm valoarea care a avut-o şi putem să schimbăm ceva, să creăm locuri de muncă, tinerii să se întoarcă în Satu Mare, să avem ce am avut mai demult, un oraş frumos, plăcut şi atractiv pentru tineri. Acest lucru nu se poate face singur, este nevoie de echipă, de oameni care doresc să se implice şi chiar cred în acest lucru, cred că se poate face schimbare“, a spus Ştefan Ressler.

Ştefan Ressler are 29 de ani, a absolvit Liceul German şi Facultatea de Drept din cadru Universităţii Babes Bolyai.

Consilierul județean Ștefan Keizer crede că, dacă s-ar crea “Alianţa pentru Satu Mare”, alături de UDMR şi PNL ar fi 99% şanse de reuşită, iar dacă noua alianţă ar fi formată din doar două mari partide şansele ar fi de circa 60%.

Pe  lângă UDMR şi PNL, FDG aşteaptă alături şi alte partide din Satu Mare. Negocierile din UDMR şi PNL vor continua, urmând să se mai realizeze un sondaj de opinie pentru a vedea cum sunt cotaţi candidaţii tuturor partidelor.