PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR-iștii vor inscripții multilingve pe Statuia Limbii Române

Consilierii UDMR vor inscripții multilingve pe Statuia Limbii Române. Propunerea a venit din partea consilierului Szocs Peter, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Solicit consilierilor să fie de acord ca cei care ridică statuia să studieze posibilitatea și să țină cont de locuitorii de altă naționalitate și de altă limbă din acest municipiu și să fie inscripții multilingve”, a spus Szocs Peter.

Mai mult, înainte de a fi supus la vot proiectul privind aprobarea amplasării monumentului Statuia Limbii Române, consilierul UDMR Leitner Istvan, a solicitat mutarea statuii pe strada Vasile Lucaciu și nu în Piața Libertății, așa cu este prevăzut în proiect.

Ar fi mai bine amplasată statuia Limbii Române pe strada Vasile Lucaciu, lângă Liceul CFR. Ar fi o armonie şi o continuitate. Va fi catargul, statuia Limbii Române, avem Catedrala Ortodoxă, avem Lupoaica şi avem Monumentul Ostaşului Român. Ar fi un complex frumos şi acceptabil”, a declarat Leitner Istvan.

În luare de cuvânt, viceprimarul Radu Roca a declarat că mutarea statuii ar însemna cheltuieli suplimentare iar cât despre inscripțiilor multilingve, nu a dat un răspuns.

 La final proiectul a fost aprobat, astfel că Statuia Limbii Române va fi amplasată în Piața Libertății.