PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica: Aștept candidații să le văd promisiunile. Va fi un deliciu! (VIDEO)

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat astăzi într-o conferință de presă că PSD caută să se alieze cu ALDE și UNPR la Satu Mare în condițiile în care există deja alianțe între alte partide. Edilul de abia așteaptă promisiunile contracandidaților.

El a spus că este foarte important să câștige Primăria pentru a-și putea finaliza proiectele.

E foarte important să continuăm cu încă un mandat la Primărie pentru a finaliza proiectele pe care noi le-am promovat şi le vom promova în continuare. Nu vreau să se sperie colegii noştri că o să aibă prea mult de lucru. Facem noi treabă până în 2020 şi după 2020 o să fie liber postul de primar“, a spus primarul Coica.

La nivel local, PSD va începe discuții cu ALDE și UNPR în vederea încheierii unor alianțe.

Noi o să analizăm orice oportunitate de a încheia o alianţă cu cineva. Cele două partide sunt aproape de PSD pentru că sunt protocoale încheiate deja. Pe plan  local, împreună cu dl. Petric, şi comitetul nostru de conducere, o să analizăm fiecare caz în parte şi, acolo unde este cazul, vom face alianţe şi cu ALDE dacă va fi cazul şi cu UNPR-ul pentru că deja s-au făcut nişte alianţe. PNL e aliat cu UDMR-ul, PNL-ul privat e aliat cu FDG-ul, relaţia naş-fin între cei doi candiadaţi la primărie, şi bineînţeles şi din punct de vede al breslei, că sunt doi avocaţi, dar sunt şi naşul şi cu finul. Aşa că şi noi căutăm să ne aliem cu cine ne poate sprijini, pentru că obiectivul nostru major este să câşigăm primăria, să avem cât mai mulţi consilieri, să nu mai avem problemele pe care le-am avut până acum din partea UDMR-ului, cu frânele acelea constante, şi să dăm un număr cât mai mare de consilieri pentru Consiliul Judeţean pentru că dorim să avem  un cuvânt de spus în momentul în care se alege structura de conducere, preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi. Deocamdată nu s-a încheiat niciun fel de alianţă. Discutăm cu oricine doreşte să vină alături de noi”, a spus primarul.

Coica așteaptă alături de el și celelalte partide, cum ar fi FDG-ul.

Dacă se răzgândesc şi celelalte partide frăţeşti care vor să facă acea Alianţă pentru Satu Mare să vină către noi, nicio problemă. Sunt bineveniţi“, a punctat edilul.

Referitor la contracandidați, Dorel Coica a spus că aşteaptă să le vadă promisiunile.

Aştept şi eu dezbaterile ca toţi acei candiadaţi să fie reuniţi și să spună fiecare ce ar putea să facă să fie mai bun decât actualul primar. Pentru mine va fi un deliciu să-i văd cum vin cu propuneri, cu oferte electorale. E drăguț. Eu mă ocup de ei dar nu la modul să mergem la televizor să facem dezbateri. Eu mă ocup de munca mea până în 5 iunie, dânșii să vină cu oferte sătmărenilor, să spună ce ar face dacă ar fi aleși“, a mai spus primarul.