PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ovidiu Silaghi: O să fim foarte atenți în derularea activității prefectului! (VIDEO)

Deputatul Ovidiu Silaghi, președinte ALDE Satu Mare, s-a arătat îngrijorat de schimbarea într-o singură zi a aproximativ o treime dintre prefecți, susținând că această mișcare a fost una strict politică, ”cu atât mai mult cu cât cea mai mare parte dintre ei sunt ori membri ai fostului Partid Național Liberal ori oameni care au candidat pe diferite funcții la Partidul Național Liberal”.

Semnele de îngrijorare arătate de membrii ALDE Satu Mare au fost punctate astăzi într-o conferință de presă susținută de Ovidiu Silaghi, Adrian Ștef și Radu Ardelean. Ovidiu Silaghi a readus în discuție faptul că PNL a eșuat în schimbare legii electorale cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri, și atunci au trecut la pasul următor, și anume schimbarea prefecților.

De regulă schimbarea unui prefect are loc când s-au constatat deficiențe în activitatea lui. Probabilitatea să constați că aproape o treime au deficiențe în activitate în aceiași zi este cam ca și cum ai câștiga la 6/49”, a spus Ovidiu Silaghi.

Prin aceste numiri, deputatul consideră că PNL este în avantaj direct având în vedere faptul că prefecții se ocupă de organizarea alegerilor dar și de numirile președinților secțiilor de votare. Deputatul Ovidiu Silaghi i-a amintit pe toți noii prefecți, precum și vechile funcții deținute de aceștia într-o perioadă anterioară guvernului tehnocrat.

Despre prefectul Radu Bud, Silaghi și-a amintit că a candidat din partea PNL la primăria municipiului Satu Mare dar și pentru postul de senator, tot din partea PNL.

Acum și prefectul nostru, cu toată stima și respectul nostru, Radu Bud. Acum poate dânsul este sau se consideră tehnocrat, dar să nu uităm că a candidat din partea PNL atât la municipiul Satu Mare  cât și pentru un post de senator”, a relatat deputatul.

Schimbarea în bloc a prefecților îi determină pe cei de la ALDE Satu Mare să monitorizeze cu atenție derularea activității prefectului.

Aceste informații nu sunt noi pentru media, dar în măsura în care nu s-a reușit a se modifica legea alegerii în două tururi și vedem într-o primă tranșă o treime din prefecți schimbați, care repet au un rol foarte important în desfășurarea alegerilor locale și parlamentare, ne ridică un mare semn de întrebare. Nu punem la îndoială profesionalismul lor. Mi se pare normal să credem în buna lor credință, dar o schimbare în bloc se pare să fie doar din considerente politice. În mod normal trebuie să-i reproșezi punctual unui prefect să-l schimbi din funcție. Așa se face în mod logic, în mod normal. Noi considerăm că această schimbare s-a făcut politic și este un semn de îngrijorare la care promitem că o să fim foarte atenți în derularea activității prefectului, să nu existe derapaje și să le semnalăm la momentul oportun”, a încheiat Ovidiu Silaghi.

Atât Silaghi cât şi Ştef au ţinut să-i mulţumească public fostului prefect Eugeniu Avram pentru profesionalismul de care a dat dovadă în mandatul său.

Vreau să mulţumesc dl. prefect Eugeniu Avram pentru activitate, a fost un bun prefect, după părerea noastră foarte bun. Am avut mână bună pentru că eu l-am investit la acea dată şi în acel moment. A fost un prefect foarte bun care şi-a făcut cu profesionalism şi mare dedicaţie datoria“,  a spus Silaghi.

De asemenea, preşedintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ştef, a ţinut să-i mulţumească acum pentru activitate prefectului Eugeniu Avram, nemulţumit fiind de faptul că la eliberarea din funcţie nu i s-a dat cuvântul să spună acest lucru.

Domnul Eugeniu Avram a înţeles foarte bine ce rol are, chiar a fost foarte apropiat de sătmăreni, şi s-a implicat în foarte multe probleme, a rezolvat foarte multe chestiuni care poate trenau de mult timp. Eu chiar îmi doresc să mai putem avea vreodată un asemenea prefect în judeţul Satu Mare“, a spus Ştef.