PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Bud, noul prefect al județului Satu Mare

Noul prefect al județului Satu Mare este Radu Bud, care îl înlocuiește astfel pe Eugeniu Avram, demis azi de premierul Dacian Cioloș. Din toate modificările făcute la nivel naţional, Radu Bud este singurul prefect numit pe funcție, fiind inspector guvernamental, având cursul de înalt funcționar public, și agreat de PNL. În județul Dâmbovița pe funcția de prefect a fost numit subprefectul, restul sunt numiri temporare, prin detașare în condițiile legii. Pentru a fi oficial, se așteaptă ca noile numiri să fie publicate în Monitorul Oficial al României.

Odată cu demiterea lui Eugeniu Avram, Guvernul a mai demis alți opt prefecți din țară și doi subprefecți. Măsura a fost luată deoarece premierul a anunțat că este nemulțumit de activitatea multora dintre prefecții din țară. De altfel, Dacian Ciolos a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că le-a cerut prefecților și subprefecților care doresc să candideze la alegerile de anul acesta să renunțe la funcție.

Radu Bud a mai ocupat funcția de prefect din ianuarie 2005 până la începutul anului 2009. El a fost președinte al organizației municipale a PNL Satu Mare, a candidat la funcția de primar în 2004 din partea PNL, pierzând în turul II.