PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare riscă să piardă 2 milioane de euro. Care sunt cauzele

Municipiul Satu Mare riscă să piardă circa 2 milioane de euro după ce consilierii locali UDMR și PNL au votat pentru scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței de azi a unor proiectele de hotărâre privind organigrama, statul de funcții și a planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate a Primăriei Satu Mare.

Concret, ar fi vorba despre personalul care ar trebui angajat pentru a deservi Centrul Tehnologic de Inovare și de Afaceri, precum și Casa Meșteșugarilor (fostul Cinema Popular). Cele două obiective au fost realizate prin intermediul unor proiecte finanțate de Uniunea Europeană și ar trebui să fie funcționale până la data de 31 martie, lucru care nu poate fi posibil fără personal.

Invocând faptul că există un proces pe rol depus de foștii angajați ai Primăriei Satu Mare, Horea Anderco și Veronica Pop, consilierii PNL și UDMR au propus, apoi au votat, scoaterea de pe ordinea de zi a acestor proiecte de hotărâre.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a încercat, înainte de vot, să le explice consilierilor că dacă aceste proiecte de hotărâre nu sunt votate, municipiul Satu Mare riscă să dea înapoi întreaga sumă primită pentru realizarea celor două obiective, adică aproximativ 2 milioane de euro, din care circa 800.000 de euro pentru Centrul de Afaceri și 1,2 milioane de euro pentru Casa Meșteșugarilor, însă consilierii PNL și UDMR nu au ținut cont de acest aspect. 

Atât secretarul municipiului, Mariana Suciu, cât și șeful Serviciului Juridic, Mihaela Racolța, au afirmat că hotărârile cu privire la Centrul de Afaceri și Casa Meșteșugarilor pot fi votate deoarece respectivul proces nu afectează situația și nici nu există o sentință definitivă.

Tot la propunerea consilierilor PNL și UDMR, au mai fost scoase de pe ordinea de zi a ședinței de azi și alte două puncte, unul referitor la Regulamentul de organizare al Serviciului Public Administrarea Domeniului Public, și cel referitor la Regulamentul de funcționare al sistemului privind controlul, limitarea și taxarea staționărilor pe raza municipiului Satu Mare, invocându-se faptul că nu a fost finalizată procedura de dezbatere publică.