PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bazin de înot olimpic la Satu Mare. Ce spune primarul Dorel Coica

Conducerea Primăriei are în vedere construirea unui bazin de înot olimpic la Satu Mare. Primarul Dorel Coica a afirmat azi că acesta va fi amplasat în cadrul complexului sportiv care urmează a fi dezvoltat lângă Stadionul Unio.

”Avem în proiect un bazin de înot. Am reușit să obținem de la Ministerul Apărării, după dese drumuri la București, un teren de peste 2 hectare în zona Stadionului Unio, lângă unitatea militară. Imediat, în vecinătate, mai avem un teren de un hectar și ceva al Bisericii Romano Catolice, m-am înțeles extrem de bine cu episcopul romano catolic. Vom avea de primit de la Inspectoratul Școlar încă aproape 3 hectare. Pe acea suprafață vom avea un complex sportiv adevărat, care va cuprinde sală polivalentă, bazin de înot olimpic și o sală de popice-bowling. De ce am vrut și o sală de popice? Eu prefer ca toți acești tineri, când vor crește mari, 14-15 ani, decât să meargă în cluburi, mai bine să meargă să dea o bilă acolo. Astfel face mișcare și sport. Tot în cadrul acestui complex noi proiectăm și un mini-hotel, pentru ca în momentul în care se intră în cantonament, tinerii sportivi să aibă la dispoziție tot ce este necesar. În momentul în care tot terenul este al nostru atunci dăm drumul la acest proiect”, a spus primarul Coica.

Edilul șef a mai afirmat că ”finanțare vom găsi, pentru că sunt bani europeni, se vor deschise mai multe axe de finanțare de unde vor veni banii. Nu s-a putut aduce nici măcar un euro în perioada 2012-2016 pentru că a fost o perioadă de scriere de proiecte, finanțarea adevărată începe în acest an. Și a început în luna martie. De acum începe finanțarea, trebuie să fim atenți, să avem proiecte, să le lansăm și să dezvoltăm acest oraș”.