PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Familia Puşcaş termină în decembrie proiectul de 40 mil. euro de pe fosta platformă Ursus Cluj

Proiectul rezidenţial Platinia, dezvoltat de omul de afa­ceri Sile Puşcaş pe fosta platformă a fabricii de bere Ursus din Cluj-Napoca, va fi finalizat până în luna decembrie a acestui an, investiţia totală ridicându-se la aproximativ 40 mil. euro.

„Lucrările la ansamblul Platinia sunt într-o fază avan­sa­tă, iar termenul estimat pentru finalizarea întregului proiect este luna decembrie 2016“, a declarat pentru ZF Tran­sil­va­nia Oana Bănuţ, PR şi marketing manager Platinia.

Suprafaţa totală construită a proiectului Platinia, care cuprinde o parte de rezidenţial şi una comercială, este de apro­ximativ 60.000 de metri pătraţi.

O parte din finanţarea proiectului, respectiv 40 mil. lei (9 mil. euro) este asigurată de Libra Internet Bank, parte a grupului american de investiţii New Century Holdings.

Antreprenorul general este compania Platinia Center, înfiinţată în luna ianuarie a anului trecut. Dezvoltatorul proiectului este compania Florisal din Satu Mare, controlată de omul de afaceri Sile Puşcaş, ginerele lui Ioan Rus, fostul ministru de interne al României. 

Florisal a finalizat la Cluj alte două proiecte, Platinia Lounge Residence (în perioada 2012-2013), un ansamblu mixt de apartamente  şi birouri, situat pe strada Doroban­ţi­lor, respectiv Platinia Elite Residence (în perioada 2013-2014) de pe strada Constanţa.

Sursa: zf.ro