PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi cere Primăriei să stopeze masacrarea copacilor (VIDEO)

Candidatul UDMR Kereskenyi Gabor a cerut public Primăriei Satu Mare să oprească masacrarea copacilor din oraş. Parlamentarul a făcut astăzi declaraţii de presă în Piaţa Eroii Revoluţiei, avându-i alături pe doi reprezentanţi ai societăţii civile, Adam Boer şi Fulop Szabolcs.

Kereskenyi a precizat că foarte mulţi sătmăreni i-au atras atenţia cu privire la toaletarea copacilor, motiv pentru care a decis să atragă atenția administrației în mod public.

Adam Boer a explicat că de mai mulți ani se ocupă de problema toaletării copacilor în municipiul Satu Mare, dând exemplul unor copaci de pe str. Corvinilor care nu au supraviețuit după o toaletare.

Sunt toaletaţi şi copaci care stau în mijlocul parcurilor, fără nicio logică pentru care ar fi toaletaţi. Aceşti copaci încă duminică au avut o coroană frumoasă pe care erau şi nişte cuiburi de ciori. Eu presupun, având în vedere ce a zis dl. primar, că se va ocupa de rezolvarea problemei ciorilor, el doreşte să facă acest lucru prin toaletarea tuturor copacilor înalţi şi mijlocii din oraş, ca să nu fie posibil ciorilor să facă cuiburi. Este un lucru fără sens fiindcă vorbim de nişte animale care au instinct şi nu poţi să le interzici să se înmulţească. Cine se gândeşte la aşa ceva nu are toate cunoştinţele în acest domeniu. În faţa Spitalului Vechi, copacii au fost toaletaţi, au şi dispărut ciorile, s-au mutat pe acest copac, care ieri a fost iarăşi toaletat. Probabil ciorile s-au dus mai departe. Dacă tot aşa merge, probabil peste câteva săptămâni n-o să avem copaci în municipiul nostru ceea ce este foarte trist. Pentru o asemenea lucrare trebuie nişte autorizaţii de mediu, ne-am interesat, pentru aceşti copaci nu au fost luate aceste autorizaţii. Sunt anumite specii de copaci care se pot toaleta şi sunt altele care nu se pot. Da, trebuie făcute lucruri, trebuie făcut ceva contra ciorilor, dar nu aşa“, a spus Adam Boer.

Fulop Szabolcs a explicat că ciorile stau în Satu Mare pentru că au sursă de hrană, fiind foarte multă mizerie.

Ca şi concluzie, deputatul Kereskenyi somează Primăria să oprească această toaletare.

Să somăm Primăria să oprească această distrugere. Din păcate, se aude că urmează grădina Romei, care este un parc dentrologic ce trebuie protejat. Această acţiune, după informaţile noastre, la aceşti copaci a fost făcută fără avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. A primit aviz Primăria numai pentru copacii din faţa spitalului vechi, aici ce s-a făcut este clar o distrugere. Dorim ca această activitate să fie stopată.  Toată lumea doreşte stârpirea ciorilor, este greu de combătut, dar soluția nu este să distrugem mediul înconjurător“, a conchis candidatul UDMR.