PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNL promite să promoveze femeile la alegerile locale. Primele nume anunţate

Deputatul PNL Andreea Paul şi candidatul partidului la Primăria Satu Mare, Adrian Cozma, au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe subiectul implicări femeilor în politică, anunţând că partidul va respecta noua strategie, pentru care s-a depus şi o iniţiativă legislativă, şi anume impunerea unei cote de gen, de 30%, pentru femei pe listele electorale.

Situaţia în Satu Mare a reprezentării femeilor în politica locală este catastrofală. Avem doar trei doamne primar şi doar cinci consiliere judeţene. Lucrurile stau foarte prost şi la nivel naţional. După ce că stăm prost de ani de zile România a şi retrogradat cinci poziţii în clasamentul global al raportului ce ţine de echilibrul de gen, România este de abia pe locul 77 în lume din 145 de ţări analizate de către Forumul Economic Mondial. Cu un an înainte eram pe locul 72“, a spus Andreea Paul.

Ea a reamintit de iniţiativa legislativă a PNL prin impunerea unei cote de gen 30% pentru femei pe listele partidelor.

La rândul său, Adrian Cozma a dat asigurări că la Satu Mare minimun 30% din candidaţi vor fi femei competente. Printre numele amintite se numără: Sobius Monica, Doina Feher, Ileana Blidar, iar la nivel de municipiu Nemeş Cristina, Pintea Anamaria, Drăgoi Denisa, Enătescu Emilia şi Gati Ionela.