PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a început lucrările la parcările din Micro 17 . Când vor fi terminate acestea

Astăzi au fost demarate și lucrările de amenajare a parcărilor în cartierul Micro 17. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de city-managerul Dan Băbuț, a vizitat șantierele unde se lucrează și s-a asigurat de calitatea lucrărilor.

Potrivit edilului șef, pe lângă parcările din Micro 17 , cartierul va avea străzi noi și un inel de circulație pe strada Brașov.  

”Se lucrează la acele parcări pentru care s-a primit finanțare, apoi vor urma și celelalte cartiere. Curățăm orice urmă de beton până la nivelul solului, astfel încât parcările care urmează a fi amenajate să nu se deterioreze. În această perioadă, vor fi amenajate toate parcările din Micro 17. Eu cred că în două luni lucrările vor fi terminate. Cu iluminat, asfaltare și trasare”, a spus primarul Dorel Coica. 

În urma amenajărilor ce urmează a fi făcute potrivit proiectului, numărul parcărilor în zonele vizate va crește cu aproximativ 30%, adică se va ajunge la aproximativ 1.300 de locuri de parcare. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la vară.

De asemenea, vor fi realizate legături mai multe între parcări şi alei pentru a nu fi zone închise, precum și spaţii verzi, spaţii pentru biciclişti şi pietoni.

În scurt timp vor fi demarate și lucrările de amenajare a parcărilor din cartierele Soarelui, Carpați I și II. Valoarea totală a investiției în cartierele Micro 17, Soarelui, Carpați I și Carpați II se ridică la circa 8,3 milioane de lei.