PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare Shopping Plaza a fost inaugurat. Deocamdată au deschis doar şase magazine (FOTO&VIDEO)

Mult aşteptatul Satu Mare Shopping Plaza a fost inaugurat astăzi, în prezenţa oficialităţilor judeţene. Deocamdată a fost doar o deschidere parţială, fiind prezente doar şase magazine, cele mai multe urmând să-şi finalizeze lucrările de amenajare în perioada următoare.

Încă de dinainte de ora 11, zeci de sătmăreni au aşteptat în faţa clădirii de la cap pod Golescu deschiderea mall-ului. După tăierea panglicii oficiale, sătmărenii au fost lăsaţi să intre în clădire. Au fost deschise două magazine H&M, un magazin Bossini, PEPCO, Jeans Gallery și farmacia Sensi Blue.

Reprezentantul Satu Mare Shopping Plaza, Dana Bud, a precizat că este vorba despre o deschidere parțială a centrului comercial.

”Dorim să informăm sătmărenii că este o deschidere parțială, iar alte magazine de renume vor deschide la sfârșitul acestei luni. Știm că zona cea mai așteptată este zona de cinema și avem o veste foarte bună. Contractantul nostru, Cinema One, va realiza lucrări în cursul acestui an. Invităm toți sătmărenii să profite de ofertele și reducerile magazinelor care și-au deschis porțile și le dorim spor la cumpărături”, a precizat Dana Bud.

Prezent la deschidere, prefectul Radu Bud a felicitat familia omului de afaceri Vasile Bud pentru ceea ce a realizat și pentru investiția făcută.

”Vreau să vă spun că în calitate de inginer constructor, care este profesia mea, Satu Mare, mulți s-a confundat cu conturul clădirii administrative. În ultimii ani, când vă apropiați de oraș, se poate vedea și o altă clădire, foarte impresionantă, pe lângă clădirea administrativă, pe lângă turnul pompierilor, ceea ce, zic eu, este un mare câștig pentru orașul Satu Mare și pentru sătmăreni. Doresc încă odată să-i felicit pe cei care astăzi și-au dat concursul, iată că o clădire, care până acuma nu avea viață, începând de azi trăiește prin noi, prin dumneavoastră, prin cei care vor fi prezenți. Succes tuturor și felicitări”, a spus prefectul.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a arătat că sătmărenii nu mai sunt nevoiți să se ducă la Baia Mare pentru shopping și pot face acest lucru la Satu Mare.

”În sfârșit pot să spun că pentru o parte din shoppingul pe care vrem să-l desfășurăm, pentru petrecerea timpului liber, nu mai trebuie să mergem la Baia Mare. Acesta este deja un mare avantaj și vreau să-i mulțumesc lui Vasile Bud pentru acest lucru. Consiliul Județean este alături de mediul de afaceri, încercăm să punem județul Satu Mare pe harta României și harta lumii și vreau să-i felicit pe toți acești investitori, cum este și în cazul acesta, care vin în sprijinul dezvoltării durabile a județului. Îmi doresc cât mai repede să deschideți cinema-ul”, spus Ștef.

Viceprimarul Radu Roca a felicitat societatea comercială pentru această investiție, de peste 18 milioane de euro, o investiție pur românească, pur locală, a felicitat familia Bud pentru că au avut foarte multe realizări la nivel local, precum și echipa care a pus în practică această investiție. ”Azi avem la nivel de municipiul Satu Mare un complex comercial cu care ne putem mândri”, a mai spus Roca.  

Potrivit managerului Satu Mare Shopping Plaza, Radu Bud, centrul comercial dispune de 35 de spații comerciale din care, până azi, au fost închiriate 30. De asemenea, mai dispune de un loc  de joacă pentru copii de 250 de metri pătrați, sală de fitness care are și o piscină interioară, dar și un cazino care are 450 de metri pătrați.

Totodată, a fost semnat și contractul cu Cinema One, din Italia, care au deschis cinematografe și la mall-ul de la Brașov, şi va amenaja la Satu Mare șase săli de cinema. Primele două vor fi date în folosință în cursul acestui an.