PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șeful Poliției Locale: ”Femeile să nu circule singure noaptea”. Patrulele nu sunt suficiente (VIDEO)

Sătmărencele sunt sfătuite să nu circule noaptea pe stradă neînsoțite și să evite locurile neiluminate. Șeful Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, le recomandă acestora să fie foarte atente în jur pentru a depista dacă sunt sau nu urmărite de diverși indivizi.

După ce angajata Filarmonicii Satu Mare, Crina Varga, a fost atacată noaptea pe stradă de doi indivizi, șeful Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, le recomandă sătmărencelor să aibă grijă pe unde circulă după lăsarea întunericului.

”E bine ca femeile să nu circule singure noaptea, nu numai femeile, ci și bărbații, pentru că pot fi riscuri. Să fie atente dacă sunt cumva urmărite de diferite persoane care ar putea să comită diferite infracțiuni asupra lor. Și, desigur, să circule prin locuri iluminate, să evite locurile periculoase, neiluminate”, le-a sfătuit Precup pe sătmărence.

Șeful Poliției Locale Satu Mare spune că patrulele sunt insuficiente din cauza lipsei de personal. Potrivit acestuia, pe parcursul a 24 de ore în oraș sunt 20 de patrule ale Poliției Locale. Dacă pe timp de zi sunt mai multe patrule, pe schimbul doi și trei sunt doar câte 3-4 patrule.

”În zona centrală, de regulă, există câte o patrulă pentru toate cele trei ture. În rest, patrulăm cu mașini, tocmai datorită lipsei de efectiv. Patrulele nu sunt suficiente. Ar fi nevoie de mult mai multe patrule în municipiul Satu Mare, atât în zona centrală, cât și în cartiere, sau zonele periferice, a digurilor și în toate zonele unde există riscuri de a se produce infracțiuni”, a mai precizat Ioan Precup.

Acesta mai spune că polițiștii locali nu au în vedere doar circulația ci toată zona de competență a Poliției Locale, pe linie rutieră având doar 12 angajați, restul, de până la 85, acționează pe ordine publică.

”Noi trebuie să acționăm pe toate domeniile, sunt și celelalte instituții care au atribuții pe ordine publică, poliția municipiului și jandarmeria, care au și ei efective și acționează și ei în teren, dar niciodată nu sunt suficiente patrulele în oraș”, a mai spus Precup.

Întrebat de ”zonele roșii” ale municipiului Satu Mare în ceea ce privește infracționalitatea, șeful Poliției Locale a precizat că acestea sunt monitorizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).