PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Spitalul Județean riscă să piardă 10 milioane de euro. Marcela Papici este de părere că principalul vinovat este Guvernul Cioloș

Spitalul Județean Satu Mare riscă să piardă un proiect în valoare de 10 milioane de euro din cauza Guvernului Cioloș, potrivit afirmațiilor făcute azi de managerul Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de președintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE), Ana Maria Maruşca, la sediul partidului.

Marcela Papici susține că proiectul, fiind unul strategic, riscă să fie pierdut din cauza faptului că actualul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș a schimbat, în ultimul moment, regulile jocului.

”Este vorba despre un proiect din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România, care a fost pregătit de Spitalul Judeţean împreună cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi care prevede, printre altele, reabilitarea blocului operator de la Spitalul Nou, construirea buncărului special pentru aparatul de radioterapie, construirea unui centru de balneoterapie la Tăşnad, precum şi mutarea într-o altă clădire şi totodată modernizarea secţiei de sterilizare a instrumentelor medicale folosite în Spitalul Judeţean.

Detaliile proiectului au fost puse la punct în cadrul numeroaselor întâlniri pe care reprezentanţii conducerii spitalului sătmărean le-au avut anul trecut cu partenerii maghiari, pe vremea când autoritatea de management a proiectelor europene comune funcţiona la Budapesta.

Odată cu începerea noului ciclu financiar al Uniunii Europene, adică din acest an, autoritatea de management s-a mutat la Bucureşti, iar de atunci nimic nu mai funcţionează cum ar trebui”, a afirmat Marcelei Papici în cadrul întâlnirii cu presa.

Potrivit Marcelei Papici, în urma unei decizii luate de actualul Guvern al României, proiectul sătmărenilor, declarat iniţial de importanţă strategică şi cu prioritate la finanţare europeană, este concurat acum de proiecte similare înaintate în ultimul moment de spitalele din Arad şi Oradea. Managerul Spitalului Județean s-a arătat pesimistă în legătură cu şansele de a obţine măcar o primă tranşă a fondurilor europene în acest an, cu atât mai mult cu cât autorităţile întârzie lansarea ghidul pentru implementarea proiectelor, respectiv deschiderea liniilor de finanţare.