PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zenoviu Bontea a câștigat procesul cu ANI

Candidatul PNL  la primăria comunei Paulești, Zenoviu Bontea,  a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuza că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate când a îndeplinit funcția de viceprimar.

În toamna anului trecut Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis un raport prin care îl declara incompatiblil pe Zenoviu Bontea, fostul viceprimar al comunei Păuleşti. În raport se invoca că acesta ,,s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07 august 2012 – 21 octombrie 2014, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar,  a desfășurat și activităţi remunerate de audit public intern’’.

Raportul a fost contestat la Curtea de Apel Oradea de către Zenoviu Bontea, instanţa de judecată i-a dat dreptate anulând raportul în cauză şi obligând pârâta la plata către reclamant a sumei de 1050 lei, cheltuieli de judecată.

“Este evidentă lipsa de profesionalism și moralitate a actualei conduceri a primăriei Paulești, care în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au încercat să inducă în eroare ANI. Au recurs la orice metode, poate chiar ilegale, pentru a scoate din cursa electorală cel mai bine situat candidat, respectiv candidatul PNL. În noile condiţii, opiniile cetăţenilor din comuna Păuleşti arată clar că Zenoviu Bontea, candidatul PNL la primăria Păuleşti, este principalul favorit la câştigarea funcţiei de primar la alegerile locale din luna iunie a acestui an”, precizează PNL Satu Mare, într-un comunicat de presă.