PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ștef s-a hotărât: candidează la Primăria Satu Mare. Primele declaraţii! (VIDEO)

Președintele ALDE a municipiului Satu Mare și actualul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, va candida la Primăria municipiului Satu Mare.

Anunțul a fost făcut azi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele ALDE județean, deputatul Ovidiu Silaghi.

Acesta a afirmat că decizia ca Ștef să candideze la Primăria Satu Mare a fost luată în urma unui sondaj de opinie realizat la nivelul municipiului Satu Mare.

Silaghi a mai afirmat că, după părerea sa, Adrian Ștef are șanse reale de a câștiga cursa electorală pentru Primăria Satu Mare. 

“Îmi doresc foarte mult să văd cum vor aprecia sătmărenii activitatea mea, avem pregătită o dare de seamă cu activitatea de la Consiliul Judeţean. Înainte de a lua această decizie am stat foarte mult să mă gândesc pentru că acesta l-am considerat considerat un demers foarte serios. Nu cred că în ziua de azi se poate aborda candidatura la primăria reşedinţă de judeţ apelând la trucuri electorale expirate de mult. Eu cred că nu se pune problema să am nevoie de un timp de acomodare, am experienţă în administraţie, în Consiliul Judeţean, cred că voi demonstra acest lucru. Cred că cele 78 de milioane de euro pe care le-am atras în judeţul Satu Mare sau 55 de milioane de euro investiţi în infrastructura rutieră asfaltând peste 270 de km de drumuri în judeţul Satu Mare sau cei aproximativ 15 milioane de euro investiţi în sănătate, cred că vorbesc de la sine”, a declarat Adrian Ştef.

El a subliniat că vrea să abordeze problemele municipiului cum a făcut-o la Consiliul Judeţean.

La fel vreau să abordez şi problemele din municipiul Satu Mare, cu la fel de multă seriozitate şi să ştiţi că am spus-o de fiecare dată: Iubesc judeţul Satu Mare dar m-am născut în municipiu şi poate municipiul Satu Mare îl iubesc şi mai mult. Chiar îmi doresc să fac la fel de mult şi pentru oraşul meu natal. Aici chiar e nevoie de unele proiecte majore, anumite lucruri chiar se pot realiza cu bani puţini, cu spirit de gospodar. Cunosc foarte mulţi sătmăreni, cunosc foarte bine aşteptările lor şi să ştiţi că în campania electorală nu voi scoate în evidenţă deficineţele sau  lipsurile contracandidaţilor mei, n-o să-mi fac poze lângă gropi, lângă clădire spoite, sau clădiri bombardate, clădiri neîngrijite. Vreau să vin cu proiecte  în faţa sătmărenilor, să îi am parteneri în rezolvareaa acestor probleme pentru că chiar cred că toate lucrurile acestea se pot rezolva împreună cu sătmărenii”, a spus Ştef.

Candidatul ALDE spune că nu îi lipseşte această funcţie “din palmares”, ci îşi oferă serviciile şi experienţa administrativă sătmărenilor.

“Nu îmi lipseşte din palmares această funcţie, nu pentru aceasta fac acest lucru, vreau să îmi ofer serviciile sătmărenilor din acest punct de vedere şi dacă sătmărenii vor considera că ceea ce am realizat la Consiliul Judeţean e important, a fost util, înseamnă că îmi vor încredinţa acest mandat, să conduc municipiul Satu Mare pe următorii patru ani”, a declarat Ştef.

Referitor la faptul că acum îl va avea contracanddiat pe Dorel Coica, pe care l-a susţinut în 2012, Adrian Ştef a precizat că înţelegerea din urmă cu patru ani a fost dusă la final, iar acum este normal la ALDE că aibă proprii candidaţi.

“Am avut o înţelegere foarte bună, am avut o majoritate care s-a dovedit a fi eficientă cel puţin la Consiliul Judeţean. Am fost corecţi, am fost loiali, şi când a fost acea plecare a liberalilor la Popularii Europeni noi am rămas consecvenţi partenerilor noştri. În perioada respectivă ne-a fost foarte greu, au fost foarte mulţi sătmăreni care ne-au rugat să rămânem alături de partnerii noştri cu care am pornit în 2012. Am considerat că nu e corect să întrerupem în mijocul drumului, în mijlocul celor patru ani această înţelegere. Cred că e normal, e firesc să avem candidaţi la toate primăriile, iar pe urmă, sigur, pentru formarea majorităţilor avem discuţii ca opţiune cu foştii partneri, avem şi alianţe în unele localităţi”, a adăugat preşedintele CJ.

Adrian Ştef se va regăsi atât pe lista de la Consiliul local dar şi la Consiliul Judeţean.