PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bătălie în zece pentru Primăria Satu Mare. Cine ne sunt candidații

Perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat în această noapte la ora 0.00. În total, au fost depuse zece candidaturi pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare și zece liste de consilieri locali, plus doi independenți.

Dacă nu se mai produc schimbări până la alegeri, bătălia pentru Primăria Satu Mare va fi una deosebit de interesantă dacă ținem cont de numărul mare de candidați, atât pentru primar, cât și pentru Consiliul Local.

O să trecem în revistă numele celor zece candidați, în ordinea în care și-au depus candidaturile. Primul care s-a prezentat la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) nr.1 Satu Mare a fost candidatul PNL, Adrian Cozma, care și-a depus candidatura sâmbătă.


A urmat duminică candidatul ALDE, Adrian Ștef, candidatul independent Horea Anderco, candidatul PSD, actualul primar Dorel Coica, dar și candidatul PND, Nicolae Ciorbă.

Înscrierea candidaturilor a continuat luni cu candidatul PNȚCD, Adelin Ghiarfaș, candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, și candidatul UNPR, Ioan Opriș.

Ieri, în ultima zi, s-au mai înscris candidatul surpriză propus de Mișcarea Populară, Csaki Csongor, iar seara târziu, în jurul orei 22.30, și-a depus candidatura și candidatul PPU-SL, Vasile Deac.

Pentru Consiliul Local Satu Mare au depus liste cu propuneri de candidați ALDE, PSD, PNL, PND, PNȚCD, UDMR, UNPR, Mișcarea Populară, PPU-SL dar și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (care nu a propus și un candidat propriu la Primărie). Acestora li se mai adaugă independenții Eugen Chiorean și Horea Andrerco.