PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coica le bate obrazul lui Kereskenyi și Cozma: ”Meshurile de pe Casa de Modă sunt ilegale”

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, consideră că meshurile afișate pe Casa de Modă de candidații Kereskenyi Gabor și Adrian Cozma sunt ilegale. Acesta a dorit să le ”bată obrazul” celor doi, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, afirmând totodată că nu va lua nicio măsură.

Primarul Dorel Coica este de părere că amplasarea celor două meshuri pe Casa de Modă, dar și a altor afișaje cu caracter electoral de pe raza municipiului Satu Mare, trebuiau să aibă, în prealabil, o autorizație din partea Primăriei.

”Prin cele două meshuri se încalcă legislația. Domnii de la UDMR au cerut în mod expres acum un an să modificăm legislația afișării pe domeniul public și acum constat că tocmai ei au încălcat-o. Respectiv, domnul Kereskenyi și cu domnul Cozma. Deci acele meshuri care sunt afișate pe Casa de Modă aveau nevoie de o autorizație de la Urbanism, dar nu o au. Deci au făcut. Acum îl întreb pe domnul Kereskenyi că tocmai dânsul nu respectă legea, deoarece dânsul a cerut în mod expres, în Consiliul Local, tot în calitatea dânsului de parlamentar, să se aprobe afișajul electoral. Dar dânsul a încălcat primul legislația și cu acel mesh și cu restul panourilor afișate prin oraș”, a arătat Dorel Coica.

Tot cu această ocazie, primarul a atras însă atenția că, din cauza vântului, meshurile de pe Casa de Modă ar putea cădea.

”Singura lor problemă este că am văzut zilele trecute că se anunțase viteza vântului de 50-60 km/h, și văd că meshurile acelea fluturau foarte tare. Să nu-i fluture de tot de acolo. Eu numai pentru asta mă tem că știți, de la etajul acela, în cădere, să nu aibă leziuni. Deci domnul Kereskenyi încalcă legea pentru că nu are autorizație de la Primărie”, a mai spus primarul.

Acesta a spus că nu va lua măsuri, că este doar o chestie de bun simț din partea celor doi candidați, dar că dorește să le bată celor doi obrazul.