PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cosmin Raţiu demisionează din conducerea PNL. Ar putea candida ca independent la Primărie (VIDEO)

Consilierul local şi prim vicepreşdintele PNL Satu Mare, Cosmin Raţiu, şi-a anunţat demisiile din aceste funcţii, el rămânând deocamdată simplu membru de partid care ar putea candida ca independent la Primăria Satu Mare.

Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa unui cabinet medical pe care îl deţine. El a explicat că a fost atacat pe nedrept de actuala conducere a PNL că a neglijat partidul în favoarea businessului său.

“Săptămâna trecută au fost aduse nişte acuzaţii nefondate la adresa mea de preşedintele PNL al municipiului Satu Mare, acuzaţii care din punctul meu de vedere nu au nicio legătură cu realitatea. Au fost nişte atacuri indirecte din partea colegilor mei, iar eu am decis să fac un pas înapoi din toate funcţiile pe care le deţin în partid, acea funcţie de la BJP, aripa PDL, de prim-vicepreşedinte precum şi de la muncipiu, cât şi din Consiliul Local. Timp de trei ani am fost acuzat de primarul Coica de tot felul de lucruri care pur şi simplu nu aveau nicio legătură cu realitatea şi am văzut că în ultima perioadă o parte din  colegii mei de partid m-au luat ca şi ţintă”, a spus Raţiu.

El a arătat că mai multe nume sonore urmează să se retragă din PNL Satu Mare.

Dl. fost prefect Giurcă nu mai candidează, eu mă retrag, dl. Cipri Costea se retrage, dl. Claudiu Figula se retrage, din punctul meu de vedere foarte mulţi oameni capabili din diferite domenii de activitate se retrag din actualul PNL. Este un mare semn de întrebare. Un alt mare semn de întrebare pe care o pun conducerii PNL este acea listă de consilieri municipali care pe mine mă interesază. Toată lumea a avut un trend să promoveze tineri iar eu astăzi nu regăsesc nici măcar un singur tânăr pe  locurile eligibile. Veţi vedea mâine lista pe Consiliul municipal şi nu veţi regăsi niciun tânăr”, a adăugat Raţiu.

Medicul stomatolog a explicat că se doreşte restartarea clasei politice cu oameni capabili pe diferite domenii de activitate, dar din păcate PNL Satu Mare nu reuşeşte să facă acest lucru.

El a prezentat un act oficial al partidului din care reiese că nu a fost retrogradat în funcţie, contrazicându-l astfel pe colegul său de partid Alexadru Panea.

“Deocamdată mă voi axa pe domeniile mele medicale, fac parte dintr-un sondaj de opinie care se realizează săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare la Satu Mare până miercuri, iar dacă cetăţenii vor considera că un candidat independent aduce plus valoare administraţiei locale şi prin priceperea mea în administraţia locală, în business şi tot ce am făcut pe raza municipiului Satu Mare, merit să candidez şi eventual să obţin voturi pe municipiul Satu Mare, îmi voi anunţa candidatura ca şi independent. Deocamdată sunt membru simplu şi simpatizant PNL, merg alături de echipa actuală”, a mai spus Raţiu.

În cazul în care nu va candida, el va susţine un alt candidat pe care îl va considera capabil să conducă municipiul.

“Şi dacă nu voi candida, voi susţine cea mai bună echipă care este dovedită ca experienţă pe administraţie, oameni care au lucrat în administraţie, chiar pot să enumăr o parte dintre ei. Este Horea Anderco, care are 20-30 de ani de administraţie în spate, pot să-l enumăr şi pe dl. Kereskenyi care are în spate administraţie, şi actualul candidat PDL pe care, vom vedea personal, dacă o să-l susţin, deşi dânsul se foloseşte de numele meu şi public şi la diferite emisiuni televizate, pe mine nu m-a deranjat”, a precizat Raţiu.

În continuare, susţine acesta, vor fi oameni capabili care se vor retrage din PNL, considerând că vechiul PDL nu a reuşit să se impună în faţa PNL-ului la Satu Mare.

“Vor fi oameni care sunt astăzi pe listă care se vor retrage. Îmi pare rău că după plecarea dlui Mureşan vechiul PDL s-a lăsat puţin manipulat, n-am reuşit să impunem un lider care să coordoneze şi să gestioneze situaţia exact cum ar trebui. Este un cumul de factori, acum se încearcă şi la nivel naţional eliminarea foştilor lideri PDL, se pune presiune pe tot ce înseamnă valoare”, a precizat Raţiu.