PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica: Mall-ul NEPI trebuie să fie gata în iulie; Kereskenyi s-a opus (VIDEO)

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Local de astăzi că UDMR boicotează dezvoltarea oraşului acuzându-l direct pe contracandidatul său, deputatul Kereskenyi Gabor că nu are interesul să dezvolte oraşul.

“În luna iulie anul acesta NEPI ar fi putut să facă inaugurarea mall-ului, datorită frânelor  pe care le-a pus dl. Kereskenyi împreună cu consilierii dânsului, uite să s-a ajuns ca nici acum, în luna aprilie, NEPI nu au tot ce trebuie ca să pornească această investiţie. Eu ca primar am avut obligaţia să aduc investitori şi i-am convins pe NEPI să vină. Dacă sătmărenilor nu le trebuie investiţie de 40 de milioane de euro cu 1.000 de locuri de muncă, tinerilor nu le trebuie un mall, şi să meargă la Baia Mare sau cum a zis dl. Kereskenyi la Debrecen că e mai aproape şi preţurile sunt mai mici, atunci să-l aleagă pe Kereskenyi primar în 5 iunie“, a declarat Coica.

Primarul spune că dacă sătmărenii nu au nevoie de aceste mari investiții, trebuie să îl voteze pe Kereskenyi.

Dacă sătmărenii nu au nevoie de mall, de Dedeman, de Kaufland, de Lidl, foarte bine, în data de 5 iunie au ocazia să îl aleagă pe Kereskenyi şi atunci mergem cu toţii la Debrecen. Mai avem şanse, să trecem de iunie, să aprobăm construcţia mallului, totul depinde de cetăţeni, ei vor decide ce vor: merg mai departe aceste construcţii sau vine dl. Kereskenyi şi le trimite în alte zone. Dânsul n-are interesul să dezvolte Satu Mare. Dânsul are interesul să dezvolte altceva şi în altă parte“, a mai spus primarul.