PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

McDonald’s investeşte 2 mil. euro într-un fast food. Satu Mare, pe lista potenţială

McDonald’s România, liderul pieţei locale de restaurante cu 67 de unităţi şi afaceri de 120 de milioane de euro anul trecut, va investi în acest an în deschiderea unei singure unităţi de tip restaurant fast-food, o expansiune prudentă care merge în linie cu dezvoltarea din ultimii ani. Compania are însă în plan şi să renoveze o parte dintre restaurantele existente.

„Ţara se dezvoltă foarte bine, compania la fel, există capital disponibil pentru investiţii, avem potenţial de dezvoltare. Noi vrem să dublăm investiţiile faţă de 2015, ajungem la 30 mil. lei (6,7 mil. euro). Investiţia în deschiderea unui restaurant ajunge la

2 mil. euro fără terenul propriu-zis. Pe lista oraşelor potenţiale pentru deschidere se numără Satu Mare, Focşani, Târgovişte, Alba Iulia şi Brăila“, a spus Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Lanţul de restaurante McDonald’s România a trecut la începutul anului printr-o schimbare de acţionariat, grupul american cedând operaţiunile locale în sistem de franciză. În urma tranzacţiei evaluate la 65 mil. dolari, noii acţionari ai McDonald’s România sunt grupul maltez Premier Capital (90%) şi Daniel Boaje (10%). Boaje rămâne şi directorul general al companiei.

Sursa: zf.ro