PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Nemulţumiri după stabilirea listei consilierilor PNL. Romeo Pop: A fost vot democratic

Mai mulţi membri ai PNL Satu Mare sunt nemulţumiţi de ordinea persoanelor pe lista de consilieri municipali, fiind sesizat Biroul Permanent Naţional al partidului cu privire la acest aspect.

O parte a Biroului Politic Local PNL a solicitat invalidarea alegerilor pentru lista de Consilieri Locali pentru că, susţin aceştia “există suspiciuni de fraudare” iar în acest sens au făcut o sesizare la Biroul Politic Naţional pentru repetarea acestei proceduri, dar care “să aibă la bază criterii de eligibilitate concrete, bazându-se pe notorietatea şi capacitatea de atragere de voturi”.

În urma votului, ordinea stabilită a fost următoarea: 1. Romeo Pop (vechiul PNL); 2. Doina Feher (vechiul PDL); 3. Adrian Albu (PNL); 4. Gheorghe Stan (PDL); 5. Augustin Iştoc (PNL); 6. Tudor Dragomir (PDL); 7. Emilia Enătescu (PNL); 8. Sorin Haiduc (PDL); 9. Victor Cernea (PNL).

Preşedintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, a explicat că ordinea a fost stabilită în urma unui vot al Biroului Permanent Local, la care au participat 51 de persoane şi care a fost unul democratic. Decizia privind stabilirea listei prin vot a fost luată tot prin vot de către întreaga conducere a filialei municipale.

Romeo Pop a declarat că orice persoană a dorit să candideze s-a putut înscrie la secretariatul partidului. Iniţial au fost 42 de persoane dar au rămas 28 pe lista prezentată în ordine alfabetică, însă dintre aceştia doar 8 de la PDL şi 8 de la vechiul PNL sunt foarte interesaţi de funcţia de consilier local, astfel că au intrat la vot. Au existat unele probleme cu unii membri de partid care doreau să fie pe liste şi la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Municipal, dar în final s-a decis să opteze pentru o singură candidatură.

 S-a constituit o comisie care a făcut buletinele de vot cu două coloane, pentru vechiul PNL şi vechiul PDL pe care s-au trecut numele celor opt persoane şi s-a trecut la vot, centralizarea fiind făcută în sistem informatic.

În urma numărării votului au apărut unele surprize, lucru care i-a nemulţumit pe unii dintre membrii PNL.

A fost o procedură democratică. S-a stabilit să votăm lista de candidaţi în Biroul Politic ca să evităm subiectivisme. Aceasta este voinţa partidului“, a declarat Romeo Pop.

El va explica întreaga situaţie şi conducerii centrale a partidului dacă i se va solicita acest lucru.

Dacă sunt nereguli în interiorul partidului, membrii pot să se adreseze forurilor judeţene şi municipale pentru soluţionarea lor. Orice problemă se poate rezolva în interiorul partidului. Sunt pentru promovarea oamenilor tineri în politică tocmai pentru că şi eu vin de la tineret şi am avut parte de susţinere. PNL Satu Mare respectă deciziile forurilor superioare dar este sensibil şi la vocea societăţii civile. Pe lista propunerilor pentru Consiliul Local Satu Mare, în primele zece locuri avem două femei şi doi tineri“, a declarat co-preşedintele PNL Satu Mare, Romeo Nicoară.