PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Nicolae Bura a trecut de la PSD la ALDE. Care sunt motivele

Managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, a demisionat din funcțiile deținute la PSD precum și din partid și a trecut la ALDE. Acesta va candida pe listele Alianței atât la Consiliul Județean, cât și la Consiliul Local Negrești-Oaș.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean și primar al orașului Negrești-Oaș a afirmat azi, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele ALDE, Adrian Ștef, că a luat decizia de a se retrage din PSD pentru că lucrurile în acest partid se îndreptau înspre o direcție care nu mai corespund idealurilor sale.

”Evoluția lucrurilor din PSD, atât de la nivel național, cât și județean, m-au dezamăgit și mi-am dat seama că acestea nu corespund idealurilor și gândirii mele. Am căzut de acord cu colegii mei de la PSD că cel mai bine pentru mine este să plec la ALDE. Regret că am lăsat în partid prieteni, pe care mi i-am făcut în toți acești ani, dar așa e mai bine”, a afirmat noul membru ALDE, Nicolae Bura.

Nicolae Bura se găsește pe poziția a șasea pe lista de candidați ALDE pentru Consiliul Județean Satu Mare. Pe primele cinci poziții se află Adrian Ștef, Joszef Pinter, Dăliana Lazăr, Claudiu Sulea și Cosmin Bota.

Atât Bura cât și Adrian Ștef au afirmat că ALDE va desfășura o campanie electorală civilizată, fără atacuri la persoană.

Mai mult decât atât, Adrian Ștef i-a invitat pe toți candidații la Primăria municipiului Satu Mare să prezinte public ce au făcut ei pentru municipiul Satu Mare din postura pe care au ocupat-o până acum, fie că vorbim despre candidați care provin din mediul privat, fie că provin din administrația publică.

Făcând referire la trecerea lui Bura de la PSD la ALDE, Adrian Ștef a afirmat că este un câștig pentru formațiunea pe care o conduce, fiind un om care cunoaște bine problemele oșenilor și care are și o mare experiență administrativă.