PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria vrea să rezilieze contractul cu Țânțaș. Coica: ”Ștrandul să redevină municipal”

Dacă aleșii locali își vor da girul în cadrul ședinței de marți, contractul de concesiune a ștrandului cu firma Beny Alex, deținută de omul de afaceri Vasile Țânțaș, va fi desființat. Comisia pentru analiza şi evaluarea stadiului de realizare a contractului privind concesionarea Zonei de agrement, constituită la solicitarea primarului Dorel Coica, a propus rezilia contractului.

”Comisia, în urma analizării contractului de concesiune a întocmit un raport prin care propune iniţierea unui proiect de hotărâre care va fi supus spre analiză şi aprobare Consiliului Local şi care va avea ca obiect însuşirea raportului comisiei şi aprobarea încetării contractului de concesiune încheiat între Municipiul Satu Mare şi S.C. Beny Alex S.R.L.  Totodată propunem numirea, prin Dispoziţie a Primarului, a unei comisii care va proceda la preluarea bunurilor de retur aferente contractului de concesiune în termen de 30 de zile de la încetării contractului”, se arată în raportul comisiei respective.

Primarul Dorel Coica spune că această zonă de agrement trebuie să redevină ștrandul municipalității.

”Deocamdată Comisia a stabilit că trebuie să reziliem contractul de concesiune pentru că nu a fost respectat. După ce avem această hotărâre a Consiliului Local o să decidem. Important este să reziliem contractul pentru că nu l-au respectat. Foarte multe dintre clauzele contractuale nu au fost respectate. Este vorba despre forat puțuri, nerealizarea bazei de tratament,  investiții. Plus de asta, am avut sute de reclamații față de discoteca din incintă, că bubuiau boxele noaptea și oamenii nu puteau să doarmă, reclamații din partea pensionarilor pe care i-au mințit că le fac reduceri și nu le-au făcut, îi controla pe oameni să nu aducă suc, apă sau mâncare de acasă ca să consume de la ei. Ținta noastră este ca acest ștrand să redevină ștrand municipal. Să reintre în patrimoniul municipiului, să fie exploatat de municipiu. Cine din cadrul municipiului îl va administra, rămâne de văzut”, a spus Dorel Coica.

Edilul șef a mai precizat că urmează a fi încheiat și contractul de concesiune cu aceeași firmă în cazul Hotelului Dacia.

Pasul doi este să facem același lucru și cu Hotelul Dacia. Să reintre în patrimoniul municipiului Satu Mare, să căutăm finanțare pentru reabilitarea acestuia prin intermediul unui proiect european. Acestea-s gândurile mele astăzi”, a mai afirmat primarul Dorel Coica.