PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ressler nu mai candidează. FDG îl susține pe Kereskenyi la Primăria Satu Mare

Candidatul FDG la Primăria Satu Mare, avocatul Ștefan Ressler, s-a retras din cursa electorală, urmând ca formaţiunea din care face parte să îl susţină pe candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor. Între UDMR Satu Mare și FDGR se va semna joi un protocol de colaborare. Astfel, FDG Satu Mare va merge pe liste comune cu UDMR, atât pentru Consiliul Județean cât și pentru Consiliul Local Satu Mare. 

Potrivit lui Ressler, în ultima perioadă s-a realizat un sondaj de opinie centrat pe bazinul electoral UDMR-FDG pentru măsurarea intenției de vot a candidaților de primar. Rezultatele vor fi făcute publice în cursul zilei de mâine, într-o conferinţă de presă susţinută de Pataki Csaba şi Kereskenyi Gabor din partea UDMR, respectiv Ioan Leitner şi Ressler Ştefan din partea FDG.

Candidatul retras Ressler Ștefan a precizat că decizia semnării unui astfel de protocol a fost luată de biroul județean al FDG cu o majoritate de voturi.

S-a luat o decizie pe care eu o voi respecta și vom merge împreună, pentru că dorim o restructurare a clasei politice. Am lansat acea invitație celorlalte partide pentru formarea alianței pentru Satu Mare și am dorit unirea forțelor de dreapta și UDMR, însă realitatea politică a demonstrat că partidele nu pot renunța la candidații proprii”, a declarat Ressler Ștefan.