PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărenii cer semaforizarea intersecției de la Ceasul Electric. Este necesar un semafor acolo?

După gravul accident de circulație produs ieri lângă Ceasul Electric, în fața Casei de Modă, în urma căruia un octogenar și-a pierdut viața după ce a fost lovit și călcat, la propriu, de o autoutilitară chiar pe trecerea de pietoni, tot mai mulți sătmăreni solicită Primăriei și Poliției semaforizarea intersecției dintre bulevardul IC Brătianu și strada Horea.

Practic, în mediul virtual s-a lansat o adevărată dezbatere pe această temă, iar majoritatea celor care și-au spus punctul de vedere au considerat că este necesară montarea semafoarelor în intersecția respectivă.

Redăm mai jos doar câteva dintre opiniile sătmărenilor postate pe Facebook.

Victor:– se putea preveni foarte usor acest accident daca Primaria si Politia ar avea cap:
– trecerea de pietoni semaforizata (foarte greu se iese de pe Horea iar pietonii se arunca in trecere de multe ori);
– amendarea celor care parcheaza fix pana in trecerea de pietoni (se vede in poze, era si un jeep negru parcat necorespunzator). Pacat, mare pacat.”

Edmond Mohr: Autoritatile sa ia masuri si sa monteze un semafor…chiar doua! Pe langa faptul ca daca vrei sa iesi de pe str. Horea sa faci stanga catre gara, trebuie sa fii atent la masinile care circula din ambele sensuri, mai trebuie sa fii atent si la oamenii care traverseaza strada in stil “cireada”, de parcă dacă ei sunt pe trecere is protejati de un camp magnetic impotriva soferilor neatenti la volan. Rog inca o data autoritatile competente sa gaseasca o solutie eficienta la aceste probleme!”

Mircea Salajean: Aviz autorităților. De câte accidente și pierderi de vieți omenești este nevoie ca să semaforizați această intersecție aglomerată?! O groază de bani publici se risipesc pe prostii în loc să faceți ceva și pentru siguranța oamenilor. Pentru autorități, oamenii au doar obligații, nu și dreptul la siguranță. Rușine să vă fie!”

Mipudeco: Politia ar trebui sa tina cont si de aceste sfaturi ale comentatorilor. Plimbarile politistilor in masini, cu viteza, nu ajuta pietonii. Ce pot vedea politistii de la geamul masinii lor in mers, cand, in mod normal, daca esti la volan, te uiti doar inainte?”

Rămâne de văzut dacă autoritățile sătmărene, fie că vorbim de Primărie, fie de Poliție, vor ține cont de părerile sătmărenilor. Cu siguranță, pentru a fi montate semafoare în această intersecție este nevoie de un studiu, simulări computerizate și multe altele. Sătmărenii așteaptă reacția autorităților.