PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR: O minciună, chiar și repetată de nenumărate ori, rămâne tot o minciună

Referitor la declarațiile calomnioase din data de 12 aprilie a domnului Coica în legătură cu Concernul NEPI și planul centrului comercial ce este plănuit să se construiască în municipiul Satu Mare, UDMR face următoarele precizări:

Proiectul mall-ului s-a bucurat de sprijinul grupului UDMR din Consiliul Local Satu Mare, fapt recunoscut și apreciat de reprezentanții investitorilor în discuțiile purtate în decursul ultimului an.

Sătmărenii știu că o minciună, chiar și repetată de nenumărate ori, rămâne tot o minciună. NEPI a anunțat de mai multe ori că investiția de la Satu Mare este programată a fi finalizată pentru 2017, iar poveștile aruncate de primarul Dorel Coica că mall-ul ar urma să fie inaugurat în luna iunie au doar caracter electoral. Primarul Dorel Coica a fost cel care a dus în eroare o companie care vrea să facă investiții de 40.000.000 euro în Satu Mare, mințindu-i despre situația juridică a terenurilor. Dacă proiectul NEPI a fost întârziat, vina exclusivă o poartă primarul Dorel Coica, cel care nu a fost în stare să emită cinci notificări. Să nu mai vorbim că PUZ-ul nu a fost realizat încă, deși era timp berechet.

În altă ordine de idei, Primăria Satu Mare trăiește o adevărată dramă din cauza plecării specialiștilor. Dar motivul exodului fără precedent nu este așa cum afirmă domnul Coica, salariile mari primite de la companiile private, ci stilul haotic, autoritar și lipsit de profesionalism al celor care conduc Primăria Satu Mare: Dorel Coica, Radu Roca și Dan Băbuț. Au plecat profesioniști ca Horia Moțiu, Andrea Koncz, Florin Criste, Alexandra Bașa și mulți alții.

În locul lor, Dorel Coica și-a adus proprii ”specialiști”, lipitiori de afișe sau vecini. Povestea cu specialiștii din Ungaria pe care candidatul UDMR la Primăria Satu Mare ar vrea să-i aducă este o nouă minciună a lui Dorel Coica. Odată că firma Vakond nu mai există de ani buni. Este clară însă existenţa legăturii dintre Dorel Coica și firma Tehnic Asist Botoșani, căruia i-a încredințat fără licitație lucrările de amenajare a 16 parcări, pentru că Primăria plătește în total 1,6 milioane de euro. Aceiași firmă execută reabilitarea Drumului Careiului, calitatea lucrărilor fiind simțită de sătmăreni zilnic pe propriile mașini.

Sursa: UDMR Satu Mare