PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR şi-a lansat candidaţii. Kereskenyi: actualul primar e “Dr. Haos”!

Cei mai importanţi lideri ai UDMR s-au aflat astăzi la Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Satu Mare, întâlnire în care au fost lansați principalii candidați ai formațiunii. La eveniment a participat liderul UDMR, Kelemen Hunor, fiind lansați oficial în cursă senatorul Pataki Csaba, pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, și deputatul Kereskenyi Gabor, pentru Primăria Satu Mare.

Kelemen Hunor le-a spus colegilor din sală că pierderea Primăriei Satu Mare din urmă cu patru ani a durut foarte tare şi doare şi acum, dar speră să o recâştige cu “un candidat capabil, energic, în persoana domnului Kereskenyi Gabor, care și-a demonstrat calitățile atât când a fost viceprimar, dar și în actuala funcție de deputat“.

În cuvântul său, candidatul Kereskenyi Gavor a lansat un atac la adresa primarului în funcţie, Dorel Coica, spunând că este de fapt un “Dr. Haos”.

În multe situații, doctorul nici nu bagă în seamă simptomele pe care le are, el crede că nu se poate îmbolnăvi, spune, în cunoscutul serial, Dr. House. E valabil și pentru actualul primar PSD din Satu Mare, pentru „doctorul Haos”, deoarece așa îl numesc prietenii lui români. În Satu Mare, în prezent e haos. Toți ne întrec, nu doar Oradea și Baia Mare, dacă mai continuăm aşa, atunci chiar și Careiul ne întrece. Noi venim și spunen că ne-a ajuns. Nu doar noi maghiarii, noi sătmărenii spunem asta. Acestea este motivul pentru care am decis să mă înscriu în cursa electorală pentru scaunul de primar“, a declarat Kereskeyi Gabor.

El a spus că are pregătit un program care să scoată Satu Mare “din actualul punct mort”, un program cu soluţii care să relanseze economia, să dezvolte infrastructura şi să îmbunătăţească siguranţa publică.

Ne-am luptat cu Someșul care cel puțin o dată la o sută de ani ne-a inundat orașul. O să ne luptăm și cu Dorel Coica, care în patru ani a făcut mai mult rău decât Someșul în oricare din inundațiile sale. Și vom învinge”, a punctat Kereskenyi.