PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ALDE Satu Mare: Măsuri necesare pentru fluidizarea traficului rutier în municipiul Satu Mare


Printr-o regândire logică a sistemului rutier traficul de mașini din Satu Mare poate fi fluidizat foarte simplu.

Unul dintre cele mai importante aspecte este devierea traficului greu deoarece acesta îngreunează foarte mult circulația pe podul Decebal.

Pentru a decongestiona traficul de autovehicule de pe poduri, care este în continuă creștere în municipiu, trebuie dus la capăt proiectul de pe bulevardul Octavian Goga de lărgire a părții carosabile, realizându-se astfel, o bandă suplimentară pe artera Satu Mare– Cluj Napoca, adăugarea unei benzi suplimentare în zona de preselecție de la coborârea de pe pod.

Astfel, prin regândirea semaforizării din intersecție, va fi posibil virajul spre stânga de pe pod, pe două benzi de circulație. Trebuie amenajate parcări suplimentare în tot municipiul astfel:

Pentru a elibera arterele în toate cartierele, și a crea sensuri unice pentru o circulație mai fluidă.

În centrul orașului trebuie suplimentate locurile de parcare prin realizarea unei parcări supraterane de 400-500 de locuri,într-o zonă cât mai apropiatăCentrului Vechi și astfel se va putea regândi in totalitate circulația în parcul Libertății și toate străzile adiacente.

În cartierul Micro 16 trebuie continuat acel proiect de ieșire pe sub pod de pe strada Proiectantului și astfel se va reduce traficul în orele de vârf.

Intersecția Crinul de la Cap Pod Golescu trebuie modificatăîncepând de la benzile de preselecție până la timpii si direcțiile de la semaforizare, astfel încât să poată intra consecutiv în intersecție, toate direcțiile de pe un sens de mers, astfel încât ele să nu se suprapună.

Dacă aceste măsuri se vor puneîn aplicare, atunci tot traficul din municipiu se va fluidiza și astfel vom scăpa de cozile infernale de pe poduri, centru si cartiere, mai ales în orele de vârf.