PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ceremonie solemnă la Satu Mare de 9 Mai. Sărbătoare cu triplă semnificație (FOTO)

Tripla sărbătoare de la 9 Mai, Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, a fost marcată într-un cadru solemn la Satu Mare. Au fost depuse coroane de flori atât la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eroilor, cât și la Monumentul Ostașului Român.

Astfel, în jurul orei 11.00, la Monumentul Eroilor din cimitirul cu același nume, a avut loc un Parastas și au fost depuse coroane și jerbe de flori de către autorități, asociații și partide politice.

La ora 12.00, festivitatea s-a mutat la Monumentul Ostașului Român de pe bulevardul Vasile Lucaciu. După ce prefectul Radu Bud a trecut în revistă garda de onoare, au fost intonate Imnul de Stat al României și Imnul Europei.

În continuarea festivității, prefectul Radu Bud a transmis mesajul primului ministru Dacian Coloș în cadrul căruia au fost punctate cele trei evenimente majore care au determinat sărbătoarea de azi.

Sărbătoarea de la Satu Mare a continuat cu depuneri de coroane din partea Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Județean, a Primăriei, a instituțiilor militare, instituțiilor deconcentrate, a asociațiilor veteranilor de război și a militarilor în rezervă, a unor unități școlare.

Totodată, au mai depus coroane de flori și partidele politice: PSD, ALDE, PNL, PNȚCD, UDMR și Mișcarea Populară.