PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coica despre huiduielile de Zilele Orașului. Au fost puse la cale de Kereskenyi, Ștef și Raț

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că vinovați de huiduielile de sâmbătă seara, de după concertul lui Chris Norman, înainte de artificii, sunt contracandidații săi la Primărie, Gabor Kereskenyi și Adrian Ștef, ajutați de fostul președinte al FC Olimpia, Catrinel Raț.

Edilul șef a afirmat astăzi, într-o conferință de presă, că cei trei au pus totul la cale.

”S-a continuat practic legătura dintre Kereskenyi și Ștef, știți foarte bine că Ștef a intrat în acest joc ca să-l ajute pe Kereskenyi să câștige Primăria, lui promițându-i-se o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean. Echipa lui Butka și a lui Kereskenyi, acei tineri care sunt Jobikk și pentru care Butka face festivaluri, s-au unit cu galeria Olimpiei, adusă și coordonată de Ștef, au format mai multe grupuri care erau dislocate pe întreaga suprafață a Pieții 25 Octombrie, și au avut ca și parolă ”primarul Dorel Coica”. Dacă s-ar fi spus de mai multe ori pe scenă ”primarul Dorel Coica”, de fiecare dată ar fi fost întâmpinat cu fluierături, huiduieli și cu stilul galeriei de a se face cunoscut. Îmi pare rău că domnul Ștef și domnul Kereskenyi s-au coborât la acest nivel. Kereskenyi spunea că el are un nivel intelectual foarte înalt și că nu se pretează la astfel de măgării, dar a intrat în jocul lui Ștef, și împreună au făcut o combinație nocivă. Sincer vă spun, eu nu sunt Ștef și să mă schimb în șapte costume populare și să apar pe scenă. Rolul unui primar este să deschidă Zilele Orașului după care primarul își vede de treaba lui, moderatorii urmând să gestioneze spectacolele mai departe. Nu a fost nicio intenție de-a mea să urc pe scenă, nici nu am mai fost pe scenă după aceste zile de sărbătoare pentru că nu este rolul primarului. După spectacol am urcat cu Chris Norman în Primărie unde am stat de vorbă cu el, deci nu era necesară prezența mea pe scenă”, a spus primarul Dorel Coica.

Acesta a adăugat că la organizarea celor care l-au huiduit a pus serios umărul și fostul președinte al FC Olimpia, Catrinel Raț.

”Din păcate la acest lucru a contribuit și Catrinel Raț, cel care a falimentat Olimpia și cel care a băgat în insolvență Olimpia și care acum a sărit în barca lui Kereskenyi și își dorește să redevină președinte la acel club, să mai facă ceva sport material”, a mai precizat Dorel Coica.

Primarul a mai precizat că știe toate acestea de la niște persoane din galeria Olimpiei care i-au povestit cu Ștef, Kerekenyi și Raț au pus totul la cale. Totul a fost planificat doar pentru sâmbătă, pentru că nici vineri, nici duminică nu au mai existat.

Edilul șef mulțumește sătmărenilor prezenți sîmbătă seara în Piața 25 Octombrie că nu s-au luat după cei care au huiduit și fluierat adăugând faptul că spectatorii au înțeles că este vorba despre o acțiune organizată din partea unui grup ostil.

”Chris Norman s-a speriat și chiar m-a întrebat dacă el este cel huiduit și fluierat. A trebuit să-i explic care este situația și nu el este cel vizat”, a mai spus Coica.

Dorel Coica a mai adăugat că Ștef este fără caracter și că trebuia să-l asculte pe Ovidiu Silaghi.

”Ștef este un om fără caracter. Acum va trebui să-mi cer scuze de la Ovidiu Silaghi pentru că nu l-am luat în considerare atunci când mi-a spus despre Ștef că nu are caracter. Acum mi s-a confirmat acest lucru”, a mai spus, cu aceeași ocazie, primarul.

După concertul lui Chris Norman de sâmbătă seara, prezentatorii evenimentului au vrut să-l invite pe scenă pe primarul Dorel Coica pentru a face numărătoarea inversă înainte de începerea artificiilor. În acel moment, din mai multe zone din Piața 25 Octombrie s-au auzit huiduieli și fluierături din partea unor grupuri răzlețe.