PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Inaugurarea Teatrului, readusă în Consiliul Local: “Nu va fi o mână criminală care să dea foc acum”!

Primarul Dorel Coica a convocat pe marţi o nouă şedinţă a Consiliului Local în care să se discute despre inaugurarea Teatrului de Nord şi să se aprobe sumele pentru mini festivalul de teatru anunţat.

“Colegii de la UDMR nu ştiu dacă mai au motive să se opună. Avem toate autoritzaţiile, suntem în regulă, conducerea Primăriei şi a Teatrului îşi asumă responsabilitatea, suntem convinşi că nu va fi o mână criminală care să dea foc teatrului acum, mai ales că e nou. Le-am transmis colegilor de la UDMR că nu facem nicio tăiere de panglică, nici tricoloră şi  nici roşu, alb şi verde. Dacă ei ţin în mod special să fie o panglică tăiată, eu am făcut rost de vreo trei metri roşu, alb şi verde, şi pe 15 august când va fi Zilele Partium, îi invităm în faţa Teatrului, Kereskenyi o să vină cu foarfeca şi o să aibă satisfacţia că în sfârşit s-a inaugurat teatrul de zilele Partium”, a declarat Coica.

Potrivit primarului, autorizaţia de la începerea lucrărilor este valabilă până la 31 decembrie 2016 dar suplimentar s-a mai solicitat un aviz de la ISU.

“Ar fi mare păcat ca revenirea actorilor în Teatru să nu se facă cu nişte spectacole. Colegii de la Teatru au fost echilibraţi, şi felicit managerul pentru că a înţeles că trebuie satisfăcută şi populaţia de etnie română şi maghiară. Nu vor cei de la UDMR, de la trupa Harag să vină? Nicio problemă, să-i lase pe ceilalţi să facă spectacol”, a mai spus Coica.

Edilul a explicat că este păcat să nu se promoveze Teatrul şi a promis să nici nu intre în instituţie prin uşa din faţă pentru a nu fi acuzat că îşi face campanie electorală.

“Aşteptăm reacţia colegilor de la UDMR dacă marţi vin la şedinţă sau se abţin. În contextul în care se promovează Teatrul de la Satu Mare, vin oameni importanţi care se ocupă de cultură, este păcat să nu facem acest lucru, mai ales că o legăm de sărbătorirea a 20 de ani de când oraşul acesta îşi serbează zilele. Nu este campanie electorală, eu le promit colegilor că nici măcar nu trec prin faţa Teatrului, o să încerc să intru pe uşa din dos, pe unde intră actorii, ca să nu-i deranjez pe stimabilii de la UDMR care vor căuta orice motiv să ştie că suntem în campanie”, a precizat primarul.