Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, preia tematica de reflecție propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: anul acesta este an omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, an comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, dar și an comemorativ al sculptorul român Constantin Brâncuși.
Și în acest an, Negreștiul este prezent la suita de manifestări de înaltă ținută – expoziții, lansări de carte, concerte, conferințe – Muzeul Țării Oașului fiind implicat în organizarea unei expoziții etnografice, a unor ateliere meșteșugărești și de creație pentru copii și tineri și a unui spectacol folcloric. Astfel, duminică, 15 mai, după Sfânta Liturghie Arhierească de la reședința mitropolitană de la Limours, va urma o serbare câmpenească cu bucătărie tradițională românească și programul pregătit de Muzeul Țării Oașului: atelier de ceramică (Gheza și Emma Istvanfi), atelier de muzică și tradiții din Țara Oașului (Maria Tripon), atelier de muzică și tradiții din Țara Maramureșului (Măriuca Verdeș cu instrumentiștii Vasile Rus, Anca Rachici, Vasile Moldovan), pricesne, cântece religioase și spectacol folcloric. Coordonatorul acestor activități este dr. Natalia Lazar, iar managerul și sufletul manifestării este oșeanul Gheorghe Cârciu.
La festivalul Din dragoste pentru frumos de la Paris va participa, în virtutea unei bune colaborări, Muzeul Țării Oașului prin managerul dr. Natalia Lazar, artiștii și meșteșugarii cuprinși în program, iar delegația oșenească va fi condusă de primarul Aurelia Fedorca.