PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Patru străzi din Curtuiuș, reabilitate integral. Care sunt acestea (FOTO)

Primarul municipiului Satu Mare a predat astăzi amplasamentul pentru începerea lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru străzi din cartierul Curtuiuș, municipiul Satu Mare.

”Este un moment important pentru cartierul Curtuiuș. Până acum s-a introdus canalizare, apă, gaz. Astăzi, practic, predăm amplasamentul pentru un pachet de străzi care vor fi reabilitate, este vorba despre Curtuiuș 1, Curtuiuș 4, Agricultorilor și Busuiocului. Lucrarea valorează peste 5 milioane de lei plus TVA. Aici se vor face reabilitări totale de drumuri de pământ, respectiv trotuare, asfalt și, ceea ce este foarte important, canal tehnic. La ultimele proiecte pe care le-am realizat, am prevăzut și un canal tehnic, tot ceea ce înseamnă că toate cablurile vor fi introduse pe acolo. Dorim să lichidăm și forma asta de expunere a cablurilor pe stâlpi. Lucrarea va trebui să dureze 24 de luni, dar dacă o să avem finanțare, și avem finanțare, căutăm să scurtăm această perioadă, să fie finalizată cât mai repede. Mai rămân câteva străzi, care sunt fără nume în acest cartier. După ce vor fi prinse în nomenclatorul stradal al municipiului Satu Mare o să le putem rezolva și pe acelea”, a spus edilul șef.

Primarul Dorel Coica a dorit să precizeze faptul că aceste lucrări sunt începute acum doarece acum s-a primit aprobare și finanțare, nu pentru că este campanie electorală.

Potrivit Otiliei Balint,  reprezentantul Drum Construct, firma care va executa aceste lucrări, lățimea părții carosabile o să fie între 5 și 6 metri, platforma drumului între 6 și 7 metri, vor mai fi executate șanțuri betonate, accese la proprietăți și canal tehnic.