PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Procurorii verifică declarația de avere a lui Coica. Ce spune primarul (VIDEO)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-au prezentat astăzi la locuința primarului Dorel Coica, căruia i-au solicitat documente referitoarea la Societatea Civilă Medicală Dr. Coica pe care acesta o deține.

Vizita de astăzi a procurorilor a survenit în unor inexactități pe care oamenii legii le-au descoperit în declarație de avere a edilului.

Edilul șef explică faptul că a fost vorba despre o greșeală în declarația sa de avere pe care ulterior a corectat-o.

“În luna martie, după ce m-am consultat cu cei de la Finanţele Generale, mi-au spus că Societatea Medicală dr. Coica este constituită pe codul meu numeric personal şi că veniturile societăţii se consideră ca şi veniturile mele. Eu nu am consemnat acest lucru în declaraţia mea de avere pentru că eu sunt suspendat de la SCM Dr. Coica pe perioada cât sunt primar, şi atunci am făcut o declaraţie rectificativă pentru cei trei ani, de când am început să fiu primar, şi am trecut şi veniturile pe care le-a realizat SCM Dr. Coica, eu neavând tangenţă cu ele pentru că nu conduc acea societate în momentul de faţă. Probabil de aceea s-au sesizat şi verifică. Eu mă bucur că verifică acum, pentru că nu sunt suspiciuni de nimic altceva, n-am nicio treabă cu legea, să verifice aceste venituri ale SCM-ului, SCM-ul fiind pe codul meu numeric personal. În momentul în care am devenit primar nu puteam să-mi anulez codul numeric personal şi nici să dizolv societatea ca să fac o altă societate. Asta rămâne aşa, eu sunt suspendat pe perioada de 4 ani, când n-o să mai fiu primar merg şi îmi reiau funcţia de director şi medic la SCM Dr. Coica”, precizează primarul.