PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD şi-a prezentat candidaţii la Consiliul Judeţean. Petric: oameni competenţi, serioşi!

Conducerea PSD Satu Mare şi-a prezentat într-o conferinţă de presă susţinută astăzi candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi câteva din proiectele pe care aceştia şi le propun. Preşedintele organizaţiei judeţene, Octavian Petric, a declarat că sunt oameni competenţi, serioşi, care vor face faţă noilor provocări, ei provin din toate zonele judeţului.

“Sunt oameni competenţi, serioşi. Ordinea pe listă am stabilit-o în mod democratic, prin vot secret. Am încercat să acoperim mai multe domenii cu specialişti, avem pe listă profesori, ingineri, economişti, jurişti, astfel încât să putem face faţă dacă vom reuşi să ne obţinem targetul de  opt-zece consilieri judeţeni”, a afirmat Octavian Petric.

Rând pe rând, candidaţii s-au prezentat şi au spus ce doresc să facă din poziţia de consilier judeţean, după care Octavian Petric a prezentat pe scurt programul la nivel de judeţ.

“Este foarte important să avem o infrastructură foarte bună, de aceea primul domeniu este drumuri şi utilităţi. Un alt domeniu pe care vreau să îl abordăm în planul de strategie este învăţământul: centre şcolare regionale de formare profesională şi implementare a programului after school în mediul rural. Avem foarte mulţi părinţi în străinătate, copii rămaşi, din acest motiv apare abandonul şcolar, unii chiar nu se înscriu la şcoală şi cred că este foarte important să încercăm să implementăm unele proiecte care să vină în sprijinul acestor tineri, copii şi al părinţilor pentru a le asigura un viitor. Un alt domeniu este sănătate, cred că este foarte important să avem sănătate, pentru că la ţară nu prea avem dispensare medicale, au fost cam abandonate, de aceea în programul nostru de strategie avem prioritare şi această necesitate de înfiinţare de dispensare medicale. Prioritar este înfiinţarea unor centre de îngrijire pentru persoanele vârstnice. Un alt capitol este dezvoltarea traseelor turistice din judeţ, cu accent pe turismul ecumenic, ţinând  cont că avem anumite mănăstiri ce pot fi vizitate, ceea ce ar putea aduce beneficii pentru comunitatea locală, mănăstirea de la Scărişoara, Măriuş, Portăriţa, Ţeghea. Un alt domeniu este domeniul economicc, ar fi nevoie de înfiinţarea unor centre de informare şi consultanţă în zonele rurale pentru atragerea de fonduri europene, susţinerea pentru reînvierea meşteşurilor tradiţionale, cum ar fi obiectele şi mobilierul din nuiele, pentru grădinărit”, a spus Petric.

Lista PSD la Consiliul Judeţean: 1. Petric Octavian, 2. Pașca Vasile, 3. Ciocan Vasile, 4. Marincaș Gheorghe, 5. Buzgău Oliviu, 6. Ardelean Ciprian, 7. Ardelean Simion, 8. Horvat Alexandru, 9. Ciocan Gheorghe, 10. Maxi Rodica, 11. Pop Ioan, 12.Avorniciți Nicolae, 13. Frencz Constantin.