PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Giurcă a trecut de la PNL la ALDE. Ce l-a determinat să ia această decizie (VIDEO)

Fostul prefect al județului Satu Mare, Radu Giurcă, a părăsit PNL, formațiunea politică din care făcea parte până acum, și s-a înscris în ALDE. Anunțul a fost făcut public astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele ALDE Satu Mare, Adrian Ștef. Radu Giurcă și-a motivat decizia declarând că este nemulțumit de direcția în care se îndreaptă PNL în prezent.

Din prima clipă am dat acest semnal, că ALDE este un partid cu uşile deschise,  un partid cu reale orientări de dreapta, aici sunt liberalii autentici, oamenii care preţuiesc valorile, care pun accent pe construcţie şi pe faptul că libertatea de exprimare este important în societatea de azi. Eu cred că doar aşa putem să construim împreună, doar aşa, punând accent pe valori şi reuşind să comunicăm cu sătmărenii, să fim aproape de ei, pentru a putea cu adevărat să ne gândim la un viitor al acestui judeţ”, a declarat Adrian Ştef.

El a recunoscu că a colaborat bine cu Radu Giurcă în Consiliul Judeţean, chiar dacă au fost discuţii multe, fostul prefect este un om de construcţie care a înţeles proiectele pentru sătmăreni.

Radu Giurcă a explicat de ce a renunţat la PNL şi de ce s-a alăturat echipei ALDE, unul dintre motive fiind acela că în PNL nu se respectă dreptul la opinie. El a semnat deja adeziunea la ALDE şi a participa la câteva întruniri în noul partid.

Am plecat pentru că nu mi-a plăcut cum au evoluat lucrurile în momentul fuziunii celor două partide PNL cu PDL. Este total greşit să ai o conducere dublă. S-a văzut foarte clar faptul că această situaţie în Satu Mare cel puţin, a dus la crearea de discuţii multiple, de tensiuni, poate şi mici conflicte, nu neapărat cele mai importante. Asta a dus la o luptă pentru supremaţie. Aceste tensiuni, faptul că a fost  neînţelegere, de multe ori lucrurile nu decurgeau aşa cum ar fi trebui, şi mai ales în ultima parte, lunile martie-aprilie, a dus la plecare unor nu numai membri de partid, chiar foşti lideri ai PDL. Asta presupune o proastă gestionare a resurselor umane”, a afirmat Giurcă.

El a ţinut să precizeze că “nu va da nimic din casă“, adică tot ce s-a întâmplat în PNL rămâne acolo.

De asemenea, a afirmat că nu este un oportunist politic deoarece a semnat adeziunea tocmai după ce listele cu candidaţi au rămas definitive.

Eu voi depune toată priceperea şi experienţa mea în perioada aceasta cât a mai rămas, să susţin campania d-lui preşedinte Adrian Ştef, a ALDE şi am convingerea că rezultatele vor fi pe măsura dânşilor, a organizării pe care o au, a rezultatelor obţinute şi la nivelul Consiliului Judeţean, după aceea, dacă va fi nevoie, şi sper să fie, să pun şi eu umărul la realizarea acestor obiective“, a mai spus Giurcă.

Radu Giurcă a fost prefect al județului Satu Mare în perioada 2009-2012, în timpul Guvernului Boc.  În prezent, ocupă funcția de consilier județean, în prima parte a mandatului din partea PDL, iar după fuziunea PNL-PDL, din partea liberalilor.