PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zilele Orașului Satu Mare, o reușită din toate punctele de vedere. Primarul Dorel Coica le mulțumește sătmărenilor

Ediția din acest an a Zilelor Orașului Satu Mare, a XX-a, s-a dovedit a fi, în cele din urmă, o reușită, având o participare record din punct de vedere numeric al sătmărenilor, dar și artiști și trupe de valoare.

Potrivit celor afirmate de primarul Dorel Coica astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la ediția din acest an au participat cei mai mulți sătmăreni, conform statisticilor instituţiilor care au asigurat paza şi ordinea în timpul manifestărilor. Edilul șef a mai adăugat că, potrivit estimărilor Jandarmeriei şi Poliţiei, în fiecare dintre cele trei seri ale week-end-ului trecut în zona centrală a oraşului au fost prezenţi între 15.000 şi 20.000 de oameni.

Dorel Coica a mai spus că și comercianţii s-au declarat foarte mulţumiţi de vânzări, iar încasările de la aceştia la bugetul local au crescut de la 46.000 lei anul trecut la 53.000 la ediţia din acest an.

Primarul mai precizează ca la reușita acestei frumoase sărbători a municipiului Satu Mare au contribuit substanțial trupele de top din muzica românească şi internaţională care au urcat pe scenă. Reprezentanții acestor trupe s-au arătat, la rândul lor, impresionați de publicul sătmărean. Mai mult decât atât, interpretul Chris Norman a concertat o oră și jumătate tocmai pentru că a găsit la Satu Mare un public deoasebit. Acesta și-a exprimat dorința de a reveni la Satu Mareîn cel mai scurt timp posibil.

Chiar dacă a fost înregistrată o prezență atât de numeroasă în cele trei zile de sărbătoare, Dorel Coica spune că nu au fost semnalate incidente deosebite şi nu a fost exagerat de mare nici numărul intervenţiilor echipajelor de pe Ambulanţele care au asigurat garda permanentă în Centrul Vechi şi Centrul Nou.

Primarul Dorel Coica a transmis sătmărenilor un mesaj de mulțumire pentru modul civilizat în care s-au comportat pe durata celor trei zile.

„Le mulţumesc sătmărenilor pentru că şi-au oferit trei zile de sărbătoare adevărată în ceea ce este considerată de mulţi ca fiind cea mai reuşită ediţie a Zilelor Oraşului. Am primit nenumărate mesaje şi zeci sau chiar sute de oameni din toată ţara au venit special ca să vadă concertul lui Chris Norman. Mulţumesc, de asemenea, tuturor colegilor mei din Primărie care au contribuit la organizarea impecabilă a acestei mari manifestări”, a spus primarul  Dorel Coica.