PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Accidentul de la Economic, filmat de camerele de supraveghere. Poliția Locală are imaginile

Accidentul de la Economic. Groaznicul accident produs în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Colegiul Economic, în urma căruia un adolescent de 16 ani și-a pierdut viața, a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată pe un stâlp din sensul giratoriu din faţa liceului. Directorul Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, spune că polițiștii și procurorii au vizionat acele imagini, iar acum au fost solicitate de anchetatori să fie trimise și pe suport digital, ca probă la dosar.

Ioan Precup nu a vrut să ofere detalii despre conținutul acestor imagini, afirmând că, cel puțin deocamdată, nu sunt publice și nici nu le poate comenta. “Anchetatorii vor stabili, pe baza acestor imagini, cu ce viteză s-a deplasat autoturismul implicat în accident. Eu nu pot și nici nu vreau să mă pronunț tocmai pentru a nu influența ancheta”, a precizat Precup.

Tatăl copilului care și-a pierdut viața în acest accident spune că mașina care i-a lovit băiatul, și la volanul căreia se afla în tânăr de 18 ani, ar fi avut viteză foarte mare.

Sunt tatăl copilului Ionuț Ristea. Copilul meu nu a băut. Sunt de acord că a trecut prin loc nepermis. Dar dacă tu crezi că poți omorî un om pe loc cu 50 de km/h și să/l duci pe capotă 60 de metri…. îmi pare rău. Totuși, dacă vrei să ști, avea 148 de km la oră…”, răspunde unui comentariu de pe PortalSM tatăl băiatului care și-a pierdut viața în urma tragicului accident.

Surse apropiate anchetatorilor spun că aceștia nu exclud și o eventuală ”liniuță” pe care tânărul șofer de numai 18 ani ar fi avut-o cu o altă mașină. Rămâne ca anchetatorii să stabilească, pe baza probelor, ce s-a întâmplat imediat după ora 24 a nopții de joi spre vineri pe bulevardul Henri Coandă din Satu Mare.