PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Albu se întoarce la Primărie. ALDE ar putea obține, totuși, un viceprimar

Liberalul Adrian Albu revine în conducerea Primăriei Satu Mare în postul de viceprimar, poziție pe care a ocupat-o și în mandatul 2008-2012. Propunerea PNL a fost agreată de conducerea UDMR, cele două formaţiuni încheind un protocol pentru formarea majorităţii în Consiliul Local.

Dacă în mandatul trecut Adrian Albu a fost viceprimar împreună cu Kereskenyi Gabor, avându-l ca primar pe Iuliu Ilyes, de data aceasta Kereskenyi Gabor va fi şeful lui Adrian Albu.

Cel de-al doilea post de viceprimar încă nu este bătut în cuie, fiind posibil ca acesta să revină ALDE. Surse apropiate mediului politic susţin că atât UDMR cât şi PNL ar fi de acord cu un viceprimar ALDE, doar că acesta să nu fie ocupat de Adrian Ştef sau Marcela Papici. Crearea unei majorităţi UDMR-PNL-ALDE ar asigura adoptarea fără probleme a proiectelor care necesită două treimi, în mandatul primarului Coica fiind respinse mai multe proiecte tocmai din acest motiv.

În aceste condiţii, un posibil viceprimar este Mihai Huzău, care chiar dacă nu este consilier, ar putea intra dacă s-ar retrage unul din faţa sa, precum Cosmin Raţiu.

Rămâne de văzut dacă liderii ALDE Satu Mare vor accepta această propunere.