PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma nu demisionează: “Nu cred că doamna Andreea este în măsură să impună măsuri”

Copreşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, nu intenţionează să demisioneze de la conducerea partidului, deşi a obţinut sub 10% la alegerile locale, el considerând scorul său unul acceptabil. El a mai spus, într-o conferinţă de presă, că deputatul Andreea Paul nu este în măsură să impună schimbări la nivelul conducerii şi i-a amintit că şi ea a câştigat mandatul de parlamentar de pe locul 2, prin redistribuire, şi că nu a reuşit nici ea să învingă PSD-ul.

“În ceea ce priveşte numărul de voturi pentru funcţia de primar, şi anume 4.166, sunt acceptabile. Nu consider că sunt rezultate sau cifre triumfaliste, cu care ar trebui să ne lăudăm, însă sunt voturi cinstite, voturi care le-am obţinut ca urmare a încrederii care ne-a dat-o sătmărenii în 5 iunie. (…) Am obţinut un număr de 17 primării la nivelul judeţului Satu Mare, ne mândrim cu astfel de oameni, ne mândrim că am trimis în faţa electoratului oameni credibili, oameni care au reuşit să câştige, oameni oneşti, şi pentru noi este o mare realizare”, a declarat Cozma.

Întrebat dacă s-a gândit să facă un pas în spate, având în vedere faptul că a obţinut un scor mai slab decât al partidului, Cozma a încercat să explice prin faptul că pentru Primăria Satu Maree erau 10 candidaţi, iar la Consiliul Local au fost mai puţine liste, astfel că numărul total de voturi s-a împărţit la mai puţin.

“Nu m-am gândit să fac un pas înapoi. Evident că în partid va urma o analiză atât de la nivel central, fuziunea în interiorul partidului se continuă, se va accelera acest proces. Eu în momentul de faţă nu consider că trebuie să fac un pas înapoi”, a spus Cozma.

Fostul candidat a spus că deocamdată nu s-au propus măsuri de reorganizare, dar nici Andreea Paul nu este în măsură să propună aşa ceva.

“Deocamdată nu s-au propus măsuri. Dânsa poate să propună orice. Eu spun că este acceptabil, ne-am clasat pe locul 3 la municipiul Satu Mare. În calitate de deputat, de membru PNL, orice poate propune orice. Deocamdată nu cred că este în măsură doamna Andreea, eu îi respect orice opinie, să impună măsuri. Deocamdată. PNL Satu Mare are o conducere. La alegerea primarilor nu se face redistribuire, dacă s-ar face probabil aş fi reuşit şi eu să bat PSD-ul la nivelul municipiului Satu Mare. Doar la deputaţi se redistribuie mandatele”, a afirmat Cozma.